vineri, 14 octombrie 2011

Caraş-Severin / 20 de inculpaţi la Moldova Nouă

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă au solicitat, la data de 14.10.2011, instanţei de judecată arestarea preventivă a unui număr de 20 de inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Moldova Nouă au admis parţial cererea procurorilor şi au dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de 14 inculpaţi. Totodată, faţă de alţi 6 inculpaţi, judecătorii au dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea.

Împotriva încheierii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă au declarat recurs.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada iunie - octombrie 2011, zilnic (atât pe timp de zi cât şi de noapte şi, uneori de mai multe ori în aceeaşi zi), inculpaţii au sustras cantităţi însemnate de fier din incinta unei societăţi comerciale, creând un prejudiciu estimativ de 90.000 lei.

În dimineaţa zilei de 13.10.2011, sub coordonarea procurorilor au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare şi s-a dispus reţinerea unui număr de 18 învinuiţi.

În urma percheziţiilor au fost găsite sume de bani (6220 euro şi 13250 lei), 20 tone de fier, un pistol (deţinut legal) şi un număr de 38 de telefoane mobile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.