miercuri, 12 octombrie 2011

Cristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii (MEP Heart Group) din Parlamentul European

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a fost ales co-președinte al Grupului Inimii, ocupând aceasta poziție alături de eurodeputata britanica Linda McAvan. Grupul are în componenţa 62 de deputati europeni interesaţi şi implicaţi în politici legate de prevenirea şi combaterea bolilor cardiovasculare.

Cu aceasta ocazie, Cristian Busoi a declarat:

"Este o mare onoare pentru mine ca am devenit co-presedinte al Grupului Inimii. Politicile de sanatate în Uniunea Europeana reprezinta un domeniu în care ma implic cu prioritate şi cred cu sinceritate ca Parlamentul European împreuna cu Comisia Europeana şi statele membre pot gasi soluţii şi bune practici care sa combata factorii de risc pentru bolile cardiovasculare şi în final sa reduca incidenţa acestor afectiuni printre cetaţenii europeni. De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca cetaţenii europeni au acces la cele mai eficiente tratamente şi medicamente la cel mai bun raport beneficiu-cost".

Totodata europarlamentarul a gazduit astazi în Parlamentul European primul eveniment în noua sa calitate de co-preşedinte, cu participarea comisarului european pentru sanatate publica, John Dalli. Evenimentul a fost organizat ca urmare a Reuniunii Naţiunilor Unite pe tema bolilor netransmisibile ce a avut loc la New York în perioada 20-21 septembrie.

Grupul Inimii a fost înfiinţat la data de 2 octombrie 2007 şi promoveaza masuri de reducere a poverii bolilor cardiovasculare în Uniunea Europeana şi de sensibilizare, prin organizarea de activitaţi specifice. Grupul este sprijinit în activitatea sa de European Heart Network şi Societatea Europeana de Cardiologie.