vineri, 28 octombrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

În cadrul unei acţiuni desfăşurată de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa - Biroul Rutier pe raza municipiului, în dimineaţa zilei de 27.10.2011, a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către L.MIRCEA, de 53 ani, însă autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 22.10.2011.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Acţiunea desfăşurată de poliţişti a avut ca principal obiectiv prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, dar mai ales prevenirea neacordării de prioritate acestora.
Într-o singură zi au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de circulaţie rutieră.
Pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a străzii, patru conducători auto au fost amendaţi şi le-au fost reţinute şi permisele de conducere.
Alţi zece şoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că au depăşit viteza legală de deplasare în municipiu.
Indisciplina pietonală a fost şi ea sancţionată, astfel cinci procese verbale de contravenţie au fost întocmite pietonilor care au traversat neregulamentar strada.
Un alt şofer care a efectuat o depăşire neregulamentară chiar pe trecere de pietoni s-a ales cu sancţiune contravenţională şi pentru următoarele săptămână va fi pieton.
Orice încălcare a normelor rutiere a fost sancţionată de oamenii legii fiind aplicate 16 sancţiuni pentru alte abateri, valoare tuturor amenzilor aplicate ridicându-se la aproximativ 5000 de lei.

S-a răsturnat cu maşina, dar s-a ales cu răni uşoare

În seara zilei de 27.10.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 571/B în urma căruia o persoană a fost rănită.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce V.IONEL, în vârstă de 32 de ani, conducea un autoturism din direcţia Şopotul Nou spre Dalboşeţ, într-o curbă a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Datorită faptului că bărbatul a purtat centura de siguranţă, în urma accidentului acesta a fost doar rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.