luni, 17 octombrie 2011

Timiş / Evenimente rutiere

Sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 16.10.2011, în jurul orei 07.50, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, l-au depistat pe B. Ion, de 45 ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Casian Muntean, din Timişoara, fiind sub influenta băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoltest rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Timişoara pentru recoltarea de probe biologice.
În aceeaşi zi, în jurul orei 14.55, conducătorul auto S. O. Mircea, de 51 de ani, din Ghiroda a fost depistat conducând un autoturism pe strada Ialomiţa din aceeaşi localitate fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aer expirat.
La puţin timp, în jurul orei 17.00, a fost depistat în localitatea Orţişoara I. G. Vasile, de 39 de ani, din Sînandrei, în timp ce conducea un autoturism deşi era sub influenta băuturilor alcoolice fapt testat cu aparatul alcoltest rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aer expirat.
În timp ce executau activităţi de control al traficului rutier, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au depistat, în jurul orei 03.10, pe strada Timişorii din municipiu,pe B. ALEXANDRU, de 58 de ani, din Lugoj, în timp ce conducea un autoturism. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,44 mg/l.
Toţi conducătorii auto au fost duşi la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele bărbaţilor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legii.


Permisul suspendat


În ziua de 16 octombrie 2011, în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, au oprit pentru control pe Calea Şagului din Timişoara un autoturism condus de S. Valentin, de 26 ani, din Timişoara.
În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că bărbatul avea permisul de conducere suspendat, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care avea dreptul de a conduce autoturisme suspendat.


Autoturism neînmatriculat şi cu numere false


Executând serviciul de patrulare pe raza localităţii Moşniţa Nouă, în data de 16.10.a.c în jurul orei 16.15, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Timişoara, au oprit în trafic un autoturism care circula pe direcţia Timişoara-Buziaş. Fiindu-i solicitate documentele la control, conducătorul S. A. ALIN, de 19 ani, din Timişoara a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie. În cauză s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare sunt false şi aparţin unui alt autoturism.
Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat şi cu numele false de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.


S-a încheiat acţiunea TISPOL



În săptămâna 10-16.10.2011 a fost derulată acţiunea TRUCK, referitoare la verificarea vehiculelor destinate transportului public de mărfuri, având ca scop combaterea încălcării normelor legale referitoare la efectuarea unor astfel de transporturi rutiere comerciale pe rute interne şi internaţionale.
Cu această ocazie au fost oprite şi suspuse controlului 616 autovehicule, fiind aplicate 147 de sancţiuni.
Din cele 47 de amenzi, 40 au fost aplicate conducătorilor care au depăşit viteza legală pe tronsonul de drum, 38 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie. În opt dintre cazuri au fost detectate probleme de ordin tehnic, inclusiv abateri în ceea ce priveşte respectarea dimensiunilor, iar trei autoturisme nu aveau marfa asigurată(fixată) corespunzător.
De asemenea trei conducători auto au fost amendaţi pentru că nu aveau asupra lor documentele persoane şi cele referitoare la transport şi încărcătură.