luni, 24 octombrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

S-a urcat băut la volan şi s-a răsturnat într-o curbă

În data de 23.10.2011, în jurul orei 07.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Deta au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă despre faptul că pe DN 59 între localităţile Denta şi Stamora Germană a avut loc un accident rutier.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că B. D. ATILA, de 33 de ani, din Deta, şoferul unei autoutilitare, într-o curbă a intrat în balans răsturnându-se în afara părţii carosabile.
În urma testării cu fiola etilotest s-a constatat că şoferul autoutilitarei se afla sub influenta băuturilor alcoolice, acesta fiind condus la Spitalul Orăşenesc Deta pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma incidentului a rezultat avarierea autovehiculului, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers

În data de 23 octombrie 2011, în jurul orei 10.05, a avut loc un accident rutier pe Calea Torontalului din Timişoara.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că P. Carol, de 37 ani, domiciliat în localitatea Amelia - Italia, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Torontalului pe prima bandă de mers, a schimbat banda de mers fără a se asigura şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de C. P. Lucian, de 38 ani, din Sat Zimandcuz, judeţul Arad, care circula regulamentar pe banda a doua de mers.
În urma testării celor doi conducători auto, s-a constatat că C. P. Lucian se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a unei pasagere, N. Veronica, de 34 ani, din localitatea Amelia - Italia, care se afla în autoturismul înmatriculat în Italia.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru vătămare corporală din culpă.

Şi-a declarat altă identitate

În noaptea de 22-23 octombrie a.c., în jurul orei 04.45, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control pe strada Cerna din Timişoara un autoturism condus de B. FLORIN. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, şoferul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul şi-a prezentat identitatea unei alte persoane, acesta de fapt numindu-se T. ADRIAN, de 25 ani, din Timişoara, şi nu deţine permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru fals privind identitatea şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă de lege.

A refuzat recoltarea de probe biologice

În timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DN 68/A, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Făget, în jurul orei 20.30, au observat la trecerea de nivel cu calea ferată de pe raza localităţii Margina două autovehicule oprite şi două persoane de sex masculin care se certau. Poliţiştii au procedat la legitimarea celor doi şi pentru că unul dintre ei, conducător al unuia dintre autoturisme, emana vapori de alcool i s-a cerut să fie testat cu fiola alcoolscop.
Pentru că a refuzat testarea, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul poliţiei rutiere Făget care l-a condus pe D. C. Valentin, de 36 ani, din Margina, la Spitalul Făget în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar acesta a refuzat şi recoltarea probelor biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz a unui conducător de autovehicul de a se supune recoltării de probe biologice sau testării aerului expirat în vederea stabiliri alcoolemiei.