joi, 13 octombrie 2011

Caraş-Severin / Evenimente rutiere

Băut...dar fără permis de conducere

În data de 13.10.2011, orele 01.15, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş în timp ce desfăşurau o acţiune de îndrumare şi control al traficului rutier pe str. Nicolae Bălcescu din municipiu, au încercat să oprească o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş dar conducătorul acesteia nu a ţinut cont de semnalul regulamentar de oprire efectuat de poliţişti.
S-a procedat la urmărirea autoutilitarei iar în dreptul unei staţii PECO s-a reuşit oprirea autoturismului.
S-a constatat că cel care conducea autovehiculul era G. CONSTANTIN, de 35 ani, din Timişoara, care fiind verificat în baza de date s-a stabilit că nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,76 mg/l. alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice.
G. CONSTANTIN este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor: de 'conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 şi 'refuz de recoltare probe biologice', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Fără permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul

În data de 13.10.2011, orele 24.00, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş, au desfăşurat activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Calea Severinului din municipiu, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în judeţul Timiş.
S-a stabilit că autovehiculul era condus de P. CĂTĂLIN, de 25 ani, domiciliat în judeţul Timiş, care nu poseda permis de conducere categoria 'C', necesar conducerii unui autovehicul tip autoutilitară.
P. CĂTĂLIN este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 2 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Refuz de recoltare probe biologice

În data de 12.10.2011, orele 01.00, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Ţerovei din municipiu.
Conducătorul auto V. DANIEL, de 31 ani, din Reşiţa, a fost testat cu aparatul alcooltest. A rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,63 mg/l. alcool pur în aerul expirat.
V. DANIEL a refuzat recoltarea probelor biologice. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'refuz de recoltare probe biologice', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Numere de înmatriculare expirate

În data de 12.10.2011, orele 15.18, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul A. I. Cuza din municipiu. S-a constatat că valabilitatea numerelor de circulaţie provizorie era expirată.
Conducătorul auto P. DIMITRIE, de 26, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat', faptă prevăzută şi pedepsită de art. 85 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.