joi, 13 octombrie 2011

Timişoara / Acţiune în zona principalelor intersecţii

În perioada 01.10-06.10.2011 politiştii locali din cadrul Biroului Dispecerat şi Intervenţie Rapidă au organizat o acţiune în zona principalelor intersecţii de pe raza municipiului Timişoara, în vederea depistării, identificării şi sancţionării persoanelor care încalcă prevederile legale în vigoare.
În urma acţiunii s-au aplicat 27 de sancţiuni în valoare de 2650 lei, din care: 12 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 rep. privind ordinea şi liniştea publică. Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

4 sancţiuni s-au aplicat pentru comercializare de produse fără a deţine autorizaţie de comerţ stradal, conform H.C.L. 321/2001 privind autorizarea şi desfăşurarea activităţii de comerţ stradal;

9 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. 139/2011 privind Regulamentul cadru al desfăşurării activităţilor de comerţ stradal pe raza mun. Timişoara;

2 sancţiuni aplicate pentru acte de identitate cu termen de valabilitate expirat, conform O.U.G. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

De asemenea, au fost îndrumate către domiciliu un nr. de 10 persoane, din rândul celor care apelează la mila publicului sau sunt fără locuinţă, şi au fost aplicate 7 colante autoadezive.

Menţionăm că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

cons. Georgina Velicu - purtator de cuvant - POLITIA LOCALA TIMISOARA