duminică, 30 octombrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Traversare neregulamentară fatală

În dimineaţa zilei de 28.10.2011, în jurul orelor 06.30, Poliţia Oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Revoluţiei a avut loc un accident rutier soldat cu victime.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că C.IULIAN, de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Haţeg spre Caransebeş, la aproximativ 13 m faţă de o trecere de pietoni l-a acroşat pe P.NICOLAE, în vârstă de 40 de ani, care traversa strada.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului şi rănirea uşoară a pasagerului de pe locul din dreapta faţă al autoturismului, un bărbat în vârstă de 43 de ani.
Ambele victime au fost transportate la Spitalul Municipal din Caransebeş pentru îngrijiri medicale, unde victima rănită grav a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului din Caransebeş unde în urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat băuturi alcoolice

În două zile poliţiştii rutieri au întocmit şase dosare penale pe numele unor conducători auto care după ce au consumat băuturi alcoolice au condus autovehicule pe drumurile publice.
În jurul orelor 02.00, din data de 29.10.2011, C.VIOREL, în vârstă de 39 de ani, a fost oprit de poliţişti pentru control, pe raza localităţii Grădinari. La testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în jurul aceleaşi ore un tânăr de 21 de ani, din Bocşa a fost depistat conducând un autoturism având o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Lucrători din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Reşiţa au oprit pentru control, în aceeaşi noapte, un autoturism pe bulevardul Revoluţia din Decembrie. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul a fost condus de către L.IOAN, în vârstă de 39 de ani, însă la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe strada Nicolae Bălcescu un alt tânăr în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Timiş, a avut ghinionul de a fi oprit de poliţişti. Alcooltestul a indicat faptul că acesta a avut o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cursul nopţii de 29/30.10.2011 doi şoferi s-au ales cu dosare penale întrucât au avut concentraţii alcoolice peste limita de 0,40 la testarea cu aparatul alcooltest.
A.LIVIU, de 38 de ani, a condus un autoturism pe strada Castanilor din Băile Herculane, iar P.NARCIS, de 21 de ani, pe strada Mihai Viteazu din Caransebeş, când au fost opriţi de oamenii legii.
Tuturor conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în toate cazurile se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Atenţie la biciclişti

Poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe raza oraşului Bocşa în dimineaţa zilei de 29.10.2011, în urma căruia o persoană a fost rănită.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce V.ION, de 60 de ani, din Reşiţa, conducea un autoturism pe strada Republicii, din direcţia Reşiţa spre Timişoara l-a acroşat pe biciclistul minor M.M., de 10 ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a minorului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale unde a rămas internat.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cu permisul suspendat

În cadrul desfăşurării unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere, desfăşurată de poliţişti în dimineaţa zilei de 29.10.2011, a fost oprit pentru control un autoturism, pe strada Timişoarei din municipiul Reşiţa.
Cu ocazia verificările efectuate s-a constatat că autoturismul a fost condus de către P.VIRGIL, de 40 de ani, însă avea permisul suspendat.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Viteza, cauză a accidentelor

În seara zilei de 29.10.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN6, în afara localităţii Mehadia.
Cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului au indicat faptul că B.LIVIU, în vârstă de 18 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Orşova spre Caransebeş, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului G.CONSTANTIN şi rănirea gravă a pasagerilor R.RAMONA, P.DENISA şi B.LUCIAN, toţi în vârstă de 18 ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale unde răniţii grav au rămas internaţi.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.