marți, 25 octombrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Accidentat pe trecerea de pietoni

În dimineaţa zilei de 24.10.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Muncii din municipiul Reşiţa în zona unei treceri de pietoni.
Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat că în timp ce M.ION, de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Gara Reşiţa Nord spre Intim, nu a acordat prioritate de trecere unui minor în vârstă de 15 ani, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea de pietoni, pe care l-a accidentat.
În urma accidentului tânărul a fost rănit uşor fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale fără a fi internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Autorizaţie expirată

Poliţiştii rutieri au depistat, în seara zilei de 24.10.2011, un tânăr în vârstă de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.
B.ADRIAN, în vârstă de 22 de ani, a fost oprit pentru control pe DN 58 B, pe raza localităţii Măureni.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autorizaţia provizorie pentru numărul de înmatriculare era expirată din data de 02.04.2010.
La testarea tânărului cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere de către o persoană pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.