miercuri, 19 octombrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

Depistat în flagrant de poliţişti imediat după ce a pătruns în trei autoturisme


În urma unei acţiuni organizate de poliţiştii din cadrul Biroului Furturi din Auto la nivelul municipiului Timişoara, l-au depistat în noaptea de 17/18.10.2011, în jurul orei 01.20, pe D. F. Gheorghe, 19 ani, din aceeaşi localitate, imediat după ce a forţat sistemul de închidere de la portierele a trei autoturisme parcate pe strada C.D. Loga şi a pătruns în interior de unde a încercat să sustragă bunuri.

Poliţiştii i-au întocmit acestuia un dosar de cercetare penală pentru comiterea tentativei la infracţiunea de furt calificat.

În cursul zilei de ieri, la sediul instituţiei s-au prezentat alte trei persoane care au sesizat faptul că din autoturismele pe care le aveau parcate pe strada Calea Girocului din Timişoara au fost sustrase câte un casetofon auto.

D.F. Gheorghe a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, iar în urma prezentării Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, a fost dispusă cercetarea sa în stare de libertate.

În cauză cercetările vor continua în vederea documentării întregii sale activităţi infracţionale.

Sancţionat contravenţional pentru lipsa documentelor de provenienţă a ţigaretelor transportate

La data de 17 octombrie 2011, în urma unei acţiuni organizate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban, l-au depistat pe M. Aurel, de 42 ani, din municipiul Lugoj, în timp ce transporta 2.000 de ţigarete fără a deţine documente legale de provenienţă, creând un prejudiciu consolidat de 800 de lei.

În acest sens, poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 în valoare de 1.000 de lei.

Acţiunile pe această linie vor continua şi în perioada următoare.



Accident de circulaţie pe strada Dorobanţilor din municipiul Timişoara

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 18.10.a.c., în jurul orei 11.20, cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe Calea Lugojului din municipiul Timişoara.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj care din primele verificări efectuate s-a constatat că B. D. Dorel, de 40 ani, din localitatea Bistriţa judeţul Bistriţa Năsăud, a condus un autotractor din direcţia Remetea Mare spre strada Dorobanţilor din Timişoara, iar la intersecţia cu strada Bobâlna a efectuat manevra de întoarcere şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe banda a II a din aceiaşi direcţie de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea lui M. Ştefan, de 45 de ani şi M. Dan, de 38 ani, pasageri din autoturism.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a comis evenimentul rutier.



Au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea Legii 12 din 1990

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 16.20, poliţiştii au oprit pentru control un autotractor pe raza localităţii Jebel, judeţul Timiş.

Procedând la legitimarea conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că acesta se numeşte P. Alexandru, de 56 de ani, angajat al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în localitatea Otelec, judeţul Timiş şi transporta 27,750 tone de porumb boabe fără a avea documentele de însoţire a mărfii.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.40, poliţiştii l-au depistat pe D. D.Ioan, de 38 de ani, care conducea un autotractor aparţinând unei societăţi comerciale din municipiul Timişoara, pe D.N. 59, pe raza localităţii Jebel.

Din verificările efectuate s-a stabilit că pentru cele 21.200 kilograme de porumb boabe transportate nu deţinea documente de transport.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Timiş au dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de porumb şi sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/ 1990 cu câte 1.000 de lei fiecare.

În cauză cercetările vor continua.



Conducea un autoturism având un permis fals

În timp ce desfăşurau serviciul de patrulare, poliţiştii din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Sânnicolau Mare, au oprit la data de 18.10.2011, în jurul orei 01.20, un autoturism pe raza localităţii Cenad.

Poliţiştii au procedat la legitimarea şi verificarea sa şi a autoturismului în evidenţele de poliţie constatând că se numeşte P. Marin, de 35 de ani, din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş şi nu poseda permis de conducere, însă a prezentat un permis de conducere pentru categoriile A, B şi C.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acea xerocopie a fost cumpărată în anul 2007 din Paris, Franţa.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere fiind dispusă cercetarea sa în stare de libertate.

Cercetările vor continua pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.