duminică, 16 octombrie 2011

Timiş / Evenimente rutiere

Incident rutier în curbă


În ziua de 15 octombrie 2011, pe drumul dintre localităţile Banloc şi Deta din judeţul Timiş a avut loc un incident rutier.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă care în urma verificărilor efectuate a stabilit că B. Maria Carolina de 18 ani, din Timişoara, în timp ce se afla la volanul unui autoturism deplasându-se dinspre Banloc înspre Deta, la kilometrul 73, într-o curbă periculoasă a pierdut controlul autoturismului răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui P. Rodica Diana, pasager în autoturismul sus menţionat, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean Timişoara în vederea efectuării de investigaţii medicale amănunţite.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.


A sustras plăcuţele de înmatriculare


În noaptea de 15/16.10.a.c., în jurul orelor 03.10, o echipă de patrulare din cadrul Secţiei 2 Poliţie Timişoara, l-a depistat pe P. Marcel, de 21 de ani, din Timişoara, la scurt timp după ce a sustras plăcuţele cu numerele de înmatriculare de la două autoturisme parcate pe strada Aleea Icar din aceeaşi localitate.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a suspectului.


Conducători auto cercetaţi penal


În noaptea de 15/16.10.a.c., în jurul orei 02.30, conducătorul auto R. Florin Alexandru Aurel, de 25 ani, din Carani, comuna Sanandrei, jud. Timiş, a condus un autoturism pe strada F.C. Ripensia din Timişoara.

Fiind oprit de poliţişti pentru verificări acesta a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Conducătorul auto a fost condus la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pe drumul judeţean 572, poliţiştii l-au depistat în seara zilei de 15 octombrie 2011, în jurul orei 22.40, pe B. Ilie, de 23 de ani, din comuna Niţchidorf, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autovehicul ale cărei plăcuţe cu numerele de înmatriculare provizorii erau expirate din luna ianuarie 2011.

Persoanei în cauză i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice neînmatriculat.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş l-au depistat în ziua de 15.10.2011, în jurul orei 23.30, pe A. Sorin Laurenţiu, de 37 de ani, din Timişoara, în timp ce se deplasa le raza localităţii Săcălaz la volanul unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

Întrucât pe durata verificărilor conducătorul auto emana puternic vapori de alcool, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru a îi fi prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Persoanei în cauză i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală admisă.

Pe strada C. Vodă din. Lugoj, poliţiştii l-au depistat pe C. Ionuţ Codruţ, de 32 de ani, din Lugoj, în timp ce conducea un autoturism.

Întrucât pe durata verificărilor efectuate de poliţişti conducătorul auto emana puternic vapori de alcool acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,82 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i-au fost recoltate doua probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur in sânge.