vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara / Evenimente rutiere

Poliţiştii timişoreni au desfăşurat o acţiune instituind filtre rutiere pe principalele străzi din zonele Steaua şi Fratelia din municipiul Timişoara.
Pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte socială în rândul cetăţenilor, de contracarare a fenomenului infracţional şi pentru prevenirea, combaterea şi constatarea infracţiunilor de furturi de şi din auto şi a altor infracţiuni sau fapte antisociale poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au organizat şi desfăşurat în ziua de 27 octombrie 2011, între orele 16.30 - 18.30, o acţiune în zonele Fratelia şi Steaua din localitate.
În cadrul acţiunii la care au participat 18 poliţişti au fost instituite filtre rutiere pe principalele artere din cele două cartiere, filtre ce au avut scop depistarea conducătorilor auto si moto care conduc vehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante şi a celor care comit infracţiuni de orice natura.
Deşi rolul acţiunii a fost unul preventiv şi de conştientizare a populaţiei cu privire la prezenţa poliţiştilor în stradă, în urma verificării a peste 200 de autoturisme au fost depistaţi 47 de conducători auto care încălcau diferite reguli de circulaţie pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de peste 4.100 de lei, totodată faţă de doi dintre aceştia fiind luată şi măsura complementară a reţinerii certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor.
Un alt conducător auto a fost depistat pe strada Eternităţii din Timişoara, în timp ce conducea un autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de 1,12 mg alcool pur în aerul expirat. I. Vasile a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice , fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.