vineri, 28 octombrie 2011

Timisoara / Evenimente rutiere

Imbibaţie alcoolică peste limita legală şi fără permis

În timp ce desfăşurau serviciul de control si supraveghere a traficului rutier, poliţiştii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală l-au depistat la data de 27 octombrie 2011, pe A. Alin, de 34 de ani, din localitatea Bulgăruş, judeţul Timiş, care conducea un autoturism pe D.J. 594, între localităţile Grabaţ şi Jimbolia. Fiindu-i solicitate documentele sale şi ale autoturismului, acesta a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile bulgare. Întrucât conducătorul auto emana puternic vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru stabilirea autenticităţii permisului de conducere, poliţiştii au efectuat verificări ocazie cu care au stabilit că permisul de conducere nu figura ca fiind valid.
Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Cercetările vor continua.

A accidentat un pieton

La data de 27.10.2011, în jurul orei 10.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie în localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş.
De urgenţă la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că S. S. Gheorghe, de 29 ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism din direcţia Timişoara spre Giarmata şi la intersectie cu strada Franyo Zoltan din Dumbrăviţa, la trecerea de pietoni semnalizată corespunzător a surprins şi accidentat un pieton, care traversa regulamentar.
În urma accidentului a rezultat rănirea lui F. Ignatie, de 87 ani, din municipiul Timişoara.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.