joi, 27 octombrie 2011

Caras-Severin / Evenimente rutiere

Sancţiuni contravenţionale de mii de lei şi nouă permise reţinute de poliţişti în doar două zile

Lucrătorii din cadrul Biroului Rutier de la nivelul Poliţiei Municipiului Reşiţa au organizat în perioada 25-26.10.2011 acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, dar mai ales prevenirea neacordării de prioritate acestora.
În cele două zile de acţiuni au fost controlate 98 de autovehicule şi aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
Din aceste sancţiuni contravenţionale, 9 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, şoferi cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere.
Indisciplina pietonală a fost şi ea sancţionată, astfel 10 procese verbale de contravenţie au fost întocmite pietonilor care au traversat neregulamentar strada.
Nerespectarea vitezei legale în municipiu a fost în vizorul poliţiştilor, iar pentru încălcarea acestei norme au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale.
Pentru celelalte norme de circulaţie rutieră încălcate, printre care folosirea telefonului mobil la volan, nepurtarea centurilor de siguranţă poliţiştii au sancţionat 25 de conducători auto.
Valoarea tuturor amenzilor se ridică la aproximativ 4300 de lei.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pe raza municipiului Reşiţa.


Barieră ruptă de o autoutilitară


În dimineaţa zilei de 26.10.2011, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Oţelu Roşu au sesizat că un bărbat a lovit cu autoutilitara pe care o conducea bariera de la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Iaz.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că P.ADRIAN, de 44 de ani, din judeţul Cluj în timp ce conducea o autoutilitară din direcţia Oţelu Roşu spre Caransebeş, din cauza vitezei a lovit braţul barierei care se afla în poziţia închis pentru a trece un tren personal.
În urma loviturii braţul barierei s-a rupt.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă.


Neînmatriculat pe drumurile publice


Poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au oprit în cursul zilei de 26.10.2011, un autoturism pentru control.
L.MARIAN, de 26 de ani, conducea autoturismul pe strada Lucian Blaga când a fost oprit de oamenii legii pentru control.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată din data de 21.10.2011.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînmatriculat.


Neatenţia costă


În după-amiaza zilei de 26.10.2011, poliţiştii au fost intervenit la un accident rutier produs pe raza oraşului Bocşa.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce B.ALEXANDRU, de 19 ani, la intenţia de a întoarce autoturismul, la volanul căruia se afla, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate unui autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 de ani, autovehicul pe care tânărul l-a acroşat.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a două persoane, respectiv G.ELENA, de 74 de ani, şi V.A., de 10 ani, ambele pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani.
Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale nefiind necesară internarea acestora.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Biciclist acroşat


Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DC 7, în urma căruia un minor a fost rănit.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că în timp ce minorul C.F., de 17 ani, conducea o bicicletă din direcţia Zăgujeni spre DN6, la intersecţia dintre DC 7 şi DN6 nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar de către S.ION, de 48 de ani, şi a fost acroşat de maşină.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a minorului care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Caransebeş unde a rămas sub supraveghere medicală.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În prezent se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Alt accident, altă bicicletă


Tot în după-amiaza zilei de 26.10.2011, poliţiştii au intervenit la un alt accident rutier în care a fost implicată o bicicletă, produs pe raza municipiului Caransebeş.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că în timp ce o femeie în vârstă de 59 de ani, conducea o bicicletă pe Calea Severinului a efectuat virajul spre stânga fără să se asigure şi a fost acroşată de un autoturism condus regulamentar de către O.VIOREL, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Argeş, care se afla în depăşirea regulamentară a bicicletei.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a femeii care a fost transportată la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale unde a rămas internată.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Refuz, refuz, dar permis?


În cadrul unei acţiuni desfăşurată de poliţişti pe raza municipiului Caransebeş în seara zilei de 26.10.2011, a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul a fost condus de către B.DUMITRU, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Sibiu, dar care nu a putut prezenta permisul de conducere întrucât i-a fost reţinut. Conducătorul auto a refuzat şi testarea cu aparatul alcooltest sau recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi refuzul conducătorului auto de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei.