marți, 18 octombrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

Accident rutier pe D.N. 69

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 17 octombrie 2011, în jurul orei 06.15, cu privire la producerea unui accident rutier pe raza localităţii Covaci, judeţul Timiş.
Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a constatat că M. Gheorghe, de 45 ani , din localitatea Periam, a condus un autotractor şi la intersecţia dintre localitatea Covaci şi D.N. 69, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire.
Acesta a intrat în coliziune cu un autoturism condus de Dan Daniel M., care se deplasa regulamentar dinspre Timişoara spre Arad pe D.N.69.
În urma coliziunii a rezultat rănirea conducătorului autoturismului care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Fara permis de conducere si fiind sub influenta bauturilor alcoolice

În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, poliţiştii l-au depistat la data de 17 octombrie 2011 pe A. Ion, din localitatea Valea Glodului, judeţul Suceava care conducea un autoturism pe D.N. 58A pe raza localităţii Victor Vlad Delamarina.
Deoarece conducătorul auto emana puternic vapori de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.86mg/l în aerul expirat fiind condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Procedând la verificarea acestuia în evidenţele de poliţie s-a constatat că A. Ion, de 46 de ani, nu poseda permis de conducere.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice, a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi fără a poseda permis de conducere.