vineri, 21 octombrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

S-a oprit cu masina furata intr-un stalp

În data de 20.10.2011, în jurul orei 09.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie, au fost sesizaţi de către A. Penga cu privire la faptul că a reţinut o persoană suspectă într-un autoturism, pe strada Albăstrelelor, lângă şcoala veche.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat că cele sesizate se confirmă fiind depistat B. GABRIEL, de 40 de ani, din Municipiul Lugoj, în autoturismul respectiv care aparţine unei societăţi firme de curierat rapid. Fiind întrebat de ce se află în interiorul autoturismului acesta a declarat că a plecat cu acesta de pe strada Martir Nicolae Lăcătuş, deoarece a găsit cheile în contact, iar motorul era pornit.
În urma verificărilor s-a constatat că B. GABRIEL nu posedă permis de conducere şi în timp ce conducea a lovit respectivul autovehicul de un stâlp, acesta fiind uşor avariat.
Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi distrugere, în cauză continuându-se cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.


Baut la volan cu fuga


În data de 20 octombrie 2011, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier l-au oprit pentru control pe B. Gheorghe, de 50 de ani, din Timişoara care conducea un autoturism pe DN 6 dinspre localitatea Biled spre Timişoara.
La vederea echipajului de politie şoferul a virat brusc la stânga pentru evitarea controlului. În încercarea sa de a nu fii oprit bărbatul nu a acordat prioritate de trecere unu alt autoturism care circula regulamentar, dar din fericire nu a intrat în coliziune cu acesta.
Poliţiştii au reuşit oprirea în trafic a conducătorului teribilist şi pentru că emana miros de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit conducătorului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă.



Accident de circulaţie pe D.N. 59


În data de 21 octombrie 2011, în jurul orei 00.10, poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că pe D.N. 59, între localităţile Jimbolia şi Comloşu Mare s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele verificări efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a stabilit că C. Măruţ, de 35 de ani, din localitatea Comloşu Mare, judeţul Timiş, a condus un autoturism din direcţia Jimbolia spre Comlosu Mare, iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a părăsit carosabilul răsturnându-se într-un canal.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, iar pasagerul O. O. Marius, de 35 de ani, nu a necesitat îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că C. Măruţ nu poseda permis de conducere.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


Accident de circulaţie la ieşirea din municipiul Lugoj



Poliţiştii au fost sesizaţi, la data de 20.10.2011, în jurul orei 17.10, prin apelul de urgenţă 112, de producerea unui accident rutier la ieşire din municipiul Lugoj spre localitatea timişană Coşteiu.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie care în urma verificărilor efectuate a stabilit că un microbuz care transporta muncitorii de la o societate comercială din Lugoj s-a defectat şi a început să iasă fum de la compartimentul motor fapt pentru care conducătorul auto a oprit pe partea dreaptă a părţii carosabile iar pasagerii au coborât, unii dintre aceştia au traversat pe partea opusă iar alţii au mers pe un câmp din apropiere.
P. I. Nectarie, de 30 de ani, circula cu un microbuz pe aceeaşi direcţie de mers, a oprit în faţa microbuzului din care ieşea fum şi a coborât îndreptându-se, pe partea carosabilă, spre acesta pentru a acorda ajutor.
În acel moment conducătorul unui autoturism, Z. S. Cristian, de 32 de ani, din municipiul Lugoj, nu a observat din cauza fumului dens aflat peste partea carosabilă şi a accidentat pe cei doi pietoni, P. I. Nectarie şi S. L. Dumitru, de 28 de ani, din localitatea Cutina, judeţul Timiş, pasager în microbuzul defect.
În urma impactului a rezultat decesul lui P. I. Nectarie şi rănirea pasagerului.
Pe numele lui Z. S. Cristian s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.