miercuri, 12 octombrie 2011

Timişoara / Asigurarea fluenţei traficului rutier

În perioada 26.09 - 02.10.2011 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au desfăşurat activităţi de asigurare a fluenţei traficului rutier la nivelul municipiului Timişoara si de disciplinare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.

În cadrul activităţii desfăşurate s-a urmărit respectarea de către conducătorii auto a normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul pe străzi cu sens unic, in scopul asigurărarii unei fluenţe a traficului la nivelul municipiului. Deasemenea, s-au efectuat verificări si in ceea ce priveşte respectarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti si conducătorii de mopede, in vederea conştientizării pericolelor la care se expun in cazul nerespectării regulilor de circulaţie.

Astfel, in perioada menţionata s-a constatat şi aplicat un număr de 246 de sancţiuni in valoare de 51.911 lei, după cum urmează :
220 de sancţiuniin valoare de 42.777 lei aplicate in conformitate cu O.U.G. 195/2002 rep. privind circulaţia pe drumurile publice ; dintre acestea cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea indicatoarelor oprire şi staţionare interzisă;
26 de sancţiuniin valoare de 9.134 lei conform H.C.L.371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza mun. Timişoara. Dintre acestea cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe locuri de parcare rezervate pentru persoane cu handicap, marcate şi semnalizate corespunzator.
Totodată, au fost ridicate 80 de autovehicule iar alte 26 au fost blocate, aplicându-se şi un număr de 13 colante autoadezive.

cons.Velicu Georgina – purtator de cuvânt
POLITIA LOCALA TIMISOARA