duminică, 23 octombrie 2011

Timis / Evenimente rutiere

Băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan

În urma activităţilor pe linie rutieră desfăşurate pe raza localităţii Utvin, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş l-au depistat în jurul orei 18.30 pe M. MARCEL, de 36 de ani, din Cenei, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,94 mg/l în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Poliţiştii i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În noaptea de 22/23 octombrie 2011, în jurul orei 01.45, poliţiştii din cadrul aceleaşi secţii de poliţie au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe direcţia Sânmihaiu Român - Bobda. În urma controlului conducătorul auto V. C. LUCIAN, de 21 de ani, din Utvin, a declarat că nu are acte asupra sa şi doreşte să ajungă în localitatea Cenei, la discotecă. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv, indicând o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Timişoara în vederea recoltării de probe biologice.
Tot cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că V.C. Lucian, are suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 17.07.2011.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are suspendat dreptul de a conduce autovehicule.
În aceeaşi noapte, în jurul orei 03.05, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe S. M. Viorel, de 27 de ani, din Biled în timp ce conducea pe strada Corneliu Coposu din Timişoara un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest acesta a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat, şoferul fiind condus la spital pentru recoltare probe biologice.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism cu alcoolemie peste limita legală.

Circula cu autoturismul deşi avea numerele de înmatriculare provizorii expirate
La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 11.50, a fost depistat H. Alin, de 21 ani, din comuna Tomeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Coşava, având numerele de înmatricula/re provizorii expirate din data de 15.10.2011.
În cauza poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget i-au întocmit conducătorului auto dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.