joi, 18 august 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 57

În seara zilei de 17.08.2011, Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată cu privire la faptul că între localităţile Grădinari şi Greoni a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un moped.
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului, a rezultat că în timp ce P.Adrian, de 26 de ani, în timp ce conducea un moped pe un sector de drum în aliniament, din cauza exploziei la roata din spate a vehiculului, conducătorul mopedului şi pasagerul G.Nicolae, de 22 de ani, au căzut pe partea carosabilă.
Ambii tineri au fost răniţi uşor şi transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Oraviţa pentru îngrijiri medicale, unde pasagerul de 22 de ani a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În momentul producerii evenimentului cei doi purtau casca de protecţie.
Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Deşi a părăsit locul accidentului şi a ascuns maşina a fost găsit de poliţişti

Poliţiştii au fost sesizaţi în după-amiaza zilei de 17.08.2011, despre producerea unui accident rutier pe raza localităţii Broşteni, accident fără victime, însă unul dintre conducători auto a părăsit locul accidentului.
Echipa deplasată la faţa locului, în urma cercetărilor efectuate, au constatat că N.Gelu, în vârstă de 36 de ani, fără a avea permis de conducere a condus un autoturism pe strada principală din Broşteni, iar la ieşirea din localitate a intrat în coliziune faţă-spate cu un alt autoturism condus de C.Dorina, de 24 de ani.
După producerea accidentului bărbatul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi a ascuns autovehiculul pe care l-a condus pe izlazul comunal.

Conducătorul auto a fost depistat ulterior de poliţişti la domiciliul său.

La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul din Oraviţa pentru recoltarea de probe biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
În cursul lunii iunie N.Gelu a mai fost depistat de lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oraviţa în timp ce conducea un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere.
În prezent poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni fără încuviinţarea poliţiei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de efectuare a transportului rutier public fără licenţă

În seara zilei de 17.08.2011, lucrătorii Postului de Poliţie Glimboca, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o remorcă încărcată cu material lemnos.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că ansamblu de vehicule a fost condus de către L. Cosmin, în vârstă de 34 de ani, care transporta 10 m cubi de lemn de esenţă fag şi carpen.
La controlul documentelor de transport, poliţiştii au constatat că avizul de însoţire a avut valabilitatea expirată şi prezenta modificări. De asemenea conducătorul auto nu a putut prezenta licenţa de transport.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea cercetărilor.
În cauză se continuă cercetările şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea transportului rutier public fără licenţă de transport.

Controlul poliţiştilor a scos la iveală un autoturism neînmatriculat

În dimineaţa zilei de 17.08.2011, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe bulevardul Muncii din municipiul Reşiţa.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către S.Tudor, de 27 de ani, dar autorizaţia de circulaţie provizorie pentru numărul de înmatriculare a fost expirată din data de 02.07.2011.
În cauză se continuă cercetările pentru infracţiunea conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Purtător de cuvânt - Agent de poliţie, Cărbunaru Ancuţa-Ramona