luni, 22 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Poliţiştii le-au întocmit dosare penale pentru conducerea unor autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 21.08.2011, în jurul orei 05.30, în timp ce executau activităţi de control al traficului rutier, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, au oprit pe strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu din Timişoara un autoturism condus M. A. LUCIANA, de 21 de ani, din Timişoara. Deoarece aceasta emana vapori de alcool a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânăra a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În aceeaşi dată, în jurul orei 23.59, poliţiştii au oprit pe strada Ovidiu Cotruş, din Timişoara, un autoturism al cărui conducător S. NICOLAE, de 43 ani, din Timişoara se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest acesta a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii le-au întocmit celor doi conducători auto dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o alcoolemie peste limita legal admisă.

A sustras un autoturism şi a plecat cu el deşi nu avea permis de conducere

În noaptea de 20/21.08.2011, în jurul orei 02.15 poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au oprit pentru control pe Calea Aradului din Timişoara un autoturism care circula cu farurile stinse. Trecându-se la oprirea şi controlul a autoturismului s-a constatat că autovehiculul era condus de către B. VICTOR, de 30 de ani, fiind însoţit de către B. O. T. NICOLAE, de 23 de ani, ambii din sat Pîrscoveni, judeţul Olt. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că B. VICTOR nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul. Deoarece emana un puternic miros de alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Clinic Municipal în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, unde i-au fost prelevate două probe biologice.
Continuându-se verificările cu privire la provenienţa autovehiculului s-a stabilit că acesta aparţine unei societăţi comerciale din Timişoara. În timp ce era parcat pe un teren împrejmuit de pe Aleea Viilor din Timişoara, unde sunt depozitate mai multe bunuri aparţinând societăţii, autoturismul a fost pornit cu ajutorul unei şurubelniţe de către numitul B. Victor, angajat al societăţii şi a plecat cu autoturismul, fără a avea consimţământul proprietarului.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană având o alcoolemie peste limita legală şi fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între două persoane

La data de 21 august 2011, în jurul orei 06.05 poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş, au fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit între două persoane, în localitatea Uivar.
La sosirea organelor de poliţie la faţa locului a fost găsit S. C. Marian care a declarat faptul că la domiciliul său a venit C. V. Ioan care l-a ameninţat că îi va sparge maşina.
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că C. V. Ioan a mers la domiciliul lui S. C. Marian pentru a se înţelege cu privire la un, proprietarul locuinţei nu a vrut să discute cu el aruncând cu un topor asupra sa, fără însă a produce vreo vătămare fizică.
După ce au aplanat conflictul, poliţiştii i-au întocmit lui S. C. Marian dosar penal pentru portul, fără drept, în locuri în care s-a putea primejdui viaţa sau ordinea şi liniştea publică, a unui obiect confecţionat anume pentru taiere.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal la regimul circulaţiei rutiere

În data de 21.08.a.c., în jurul orei 15.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Deta, au oprit pentru control în localitatea Denta pe DN 59, o motocicletă care circula pe direcţia Moraviţa-Denta.
În momentul opririi, motocicleta era condusă de P. F. VIOREL, de 24 de ani, din Denta care a declarat ca nu are niciun document asupra sa şi nu deţine permis de conducere.
Din verificări a rezultat faptul că plăcuţa cu numărul de înmatriculare nu aparţine motocicletei fiind găsită şi montată de către conducătorul motocicletei.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul pe drumurile publice având numerele de înmatriculare false şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

A încercat să se spânzure

Poliţiştii au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă de către T. Ioan, din comuna Teremia Mare despre faptul ca ginerele său, P. VASILE, de 39 de ani, din aceeaşi localitate s-a spânzurat în ferma în care locuieşte.
A fost constituită o echipă operativă care s-a deplasat la fata locului unde s-a constatat că victima a fost dată jos din ştreang de socrul său şi a fost transportată la Spitalul Timişoara, deoarece în urma resuscitărilor efectuate de medici s-a stabilit că acesta are ritm cardiac.
Victima a fost internată în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale .

I-au întocmit dosar penal pentru distrugere

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Cărpiniş au fost sesizaţi în data de 21.08.2011, în jurul orei 13.05, cu privire la faptul că pe proprietatea unei societăţi comerciale din Beregsău Mic se află o persoană care este probabil sub influenţa băuturilor alcoolice şi sparge geamurile postului de pază amenajat la poarta cinci din perimetrul societăţii.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au procedat la imobilizarea făptuitorului P. D. DELON care a fost surprins în timp ce spărgea geamurile la postul de pază . În urma activităţilor sale, bărbatul a produs societăţii un prejudiciu de 2000 de lei.
Poliţiştii i-au întocmit făptuitorului doar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Poliţiştii au acţionat în piaţa Flavia şi în piaţa Aurora din Timişoara

În urma unei acţiuni organizate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Timiş în Piaţa Flavia şi în Piaţa Aurora din Timişoara, pe linia comercializării şi punerii în circulaţie a produselor purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice, au fost identificate un număr de trei persoane care ofereau spre vânzare îmbrăcăminte şi parfumuri, purtând însemnele unor mărci înregistrate.
În cauză a fost ridicată în vederea confiscării toată marfa oferită spre vânzare, în valoare totală de 10.482 lei, pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosare penale celor trei comercianţi pentru punerea in circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Exemplu:
A fost identificata M. Mariana, de 30 de ani, din sat Toflea, judeţul Galaţi care oferea spre vânzare, fără acte de provenienţă şi fără acordul titularului mărcii, la preturi cuprinse între 80 şi 120 lei, 79 de parfumuri purtând însemnele diferitelor mărci renumite de parfumuri.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Poliţiştii i-au sancţionat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 poliţie au intervenit, în data de 21.08.2011, în jurul orei 19.30, pe Bulevardul C.D. Loga, din Timişoara pentru a menţine ordinea şi liniştea publică. La faţa locului s-a constatat că un grup de persoane făceau gălăgie şi scandau lozinci la adresa cetăţenilor de etnie rromă.
Poliţiştii au procedat la identificarea grupului format din 11 persoane care aveau asupra lor un steag şi un banner.
Împreună cu două echipaje din cadrul Secţiei 1 Poliţie persoanele în cauză au fost conduse la sediul secţiei unde au fost legitimate şi sancţionat contravenţional conform L 61/1991 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Şi-a incendiat propria locuinţă

În data de 22.08.2011, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj au fost sesizaţi despre faptul că un apartament situat pe Aleea Pinilor din localitate a luat foc.
La fata locului s-au deplasat o autospeciala din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă - Departamentul Lugoj şi un echipaj de politie din cadrul Politiei Lugoj, care au asigurat perimetrul până la stingerea incendiului.
Din verificări a rezultat faptul că incendierea apartamentului este o acţiune intenţionată comisă de către U. D. Gabriel, proprietarul apartamentului, pe fondul consumului de alcool şi a problemelor familiare pe care acesta le are cu soţia. În cauză au rezultat doar pagube materiale, arzând doar câteva haine şi canapeaua din apartament.
Compartimentul de Relaţii Publice