vineri, 12 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

Urmare a informării noastre din data de 11 august 2011, cu privire la cele patru persoane suspecte că ar fi sustras, în decurs de două săptămâni, trei autoturisme de pe raza municipiului Timişoara, vă comunicăm faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a dispus cercetarea în stare de libertate.

Acţiune desfăşurată de poliţişti pe linia jocurilor de noroc

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, au efectuat o acţiune pe linia verificării modului de respectare a legislaţiei din domeniul jocurilor de noroc.
Cu această ocazie au depistat pe raza localităţii Uivar, judeţul Timiş, o societate comercială care exploata trei aparate de joc fără a deţine licenţă de organizare şi autorizaţie de exploatare.
Poliţiştii i-au întocmit administratorului societăţii comerciale, R. P. Nicuşor, de 30 de ani, din Timişoara, un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a activităţilor din domeniul jocurilor de noroc.
Cele trei aparate de joc au fost ridicate, iar cercetările vor continua în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, stabilirea şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara, la data de 11.08.2011, în jurul orei 20.30, l-au depistat şi reţinut pe S. Sorin, de 43 de ani, din localitatea Băcani, judeţul Vaslui, suspect că în data de 10 august a.c., în jurul orei 03.10, l-ar fi deposedat prin violenţă de un telefon mobil pe E. R. Mihai care se deplasa pe strada Eroilor de la Tisa din Timişoara.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, fiind reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii au intervenit pentru planarea unei stări conflictuale

La data de 11 august a.c., în jurul orei 18.45, în timp ce executau serviciul de patrulare, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, au fost semnalaţi că pe strada George Stephenson din Timişoara a izbucnit un scandal.
Ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi T. C. Florin, de 34 de ani a lovit-o în zona feţei pe B. Ionela.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
În cauză cercetările vor continua.

Acţiune în mediul rural pe linia transportului materialului lemnos

Poliţiştii din cadrul Compartimentul Delicte Silvice şi Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia controlului circulaţiei materialului lemnos.
La data de 11.08.a.c., în jurul orei 18.00, i-au depistat pe raza localităţii Tomeşti, judeţul Timiş pe S. Ionel, de 33 ani şi A. Ioan, de 29 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce transportau cu două utilaje la care erau ataşate câte o remorcă de 3 mc material lemnos fiecare de esenţă fag.
Fiindu-le solicitate documentele de provenienţă, aceştia au declarat că nu le deţin.
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării si predat în custodie lui L. Ioan din aceeaşi localitate.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale fiindu-le întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Au fost ridicaţi în vederea confiscării 28 mc material lemnos

Cu ocazia serviciului de patrulare pe raza comunei Victor Vlad Delamarina, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Boldur au depistat un autocamion încărcat cu cantitate de 28 m3 material lemnos de esenţă cer.
Fiindu-i solicitate documentele de provenienţă ale materialului lemnos, conducătorul auto C. T. Nicolae, din localitatea Cornea, judeţul Caraş-Severin, a declarat că nu deţine documente de provenienţă sau aviz de însoţire pentru cantitatea de material lemnos transportat.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de 28 de mc a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Lugoj.

Compartimentul Relaţii Publice