miercuri, 17 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Depistat de poliţişti imediat după ce a sustras un portofel

În data de 16.08.2011, în jurul orei 12.50, T. Adriana, de 33 de ani, se plimba pe strada Proclamaţia de la Timişoara, având asupra ei un portmoneu pe care îl ţinea în mână, a fost acostată de un bărbat care i l-a smuls după care a fugit pe strada Eugen de Savoya din Timişoara.
În apropierea porţii de acces auto a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, acesta a fost prins de un poliţist aflat în timpul serviciului din cadrul Secţiei 5 Poliţie împreună cu un poliţist din cadrul Secţiei Poliţiei Rurală Sânandrei.
Au procedat la legitimarea acestuia stabilind că se numeşte C. Aurel, de 23 de ani, din Timişoara.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Biroului de Investigaţii Criminale vor continua cercetările pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.

Poliţiştii au instrumentat mai multe dosare penale

La data de 16 august 2011, în jurul orei 00.00, poliţiştii l-au depistat B. C. Ionel, de 35 ani, din Timişoara, care a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.93 mg /l, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii l-au depistat pe F. R. Vasile, de 28 ani, din localitatea Coşteiu, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism emanând puternic vapori de alcool.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.58 mg /l,motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal dosar pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lugoj, în timp ce executau serviciul de patrulare l-au depistat pe R. A. F, de 16 ani, din Lugoj, care a condus autoturism, iar din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere.
Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumuri publice fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii, au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale faţă de B. Petru, de 63 ani, din comuna Slatina Timiş, judeţul Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În seara zilei de 15.08.2010, V. Ilie, administrator al unei societăţi comerciale, a sesizat faptul că o persoană necunoscută a spart un geam al magazinului, pe care se face servirea clienţilor, a pătruns în interior declanşându-se sistemul de alarmă, acesta fiind prins în flagrant in interiorul magazinului.

Poliţiştii l-au depistat la data de 16 august 2011, în jurul orei 00.20, F. T. Vasile, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe strada Corneliu Coposu din Jimbolia având numerele de înmatriculare expirate.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având numerele de înmatriculare expirate.

În data de 17.08.2011, în jurul orei 00.45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Astaloş din municipiul Lugoj, poliţiştii au depistat în trafic o motocicletă.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că M. Ioan, de 33 de ani, din Lugoj, a condus motocicleta fără a deţine permis de conducere, fiindu-i întocmit un dosar penal.
În cauză, poliţiştii vor continua cercetările.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie

În data de 16 august 2011, în jurul orei 20.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lugoj au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe raza localităţii Boldur a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că V. Ioan, de 59 ani, din Lugoj a pătruns şi a circulat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar, condus de O. Laurenţiu, de 20 de ani.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerului T. Aftina, de 73 ani, din Timişoara.
Poliţiştii i-au întocmit lui V. Ioan un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor continua pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Compartimentul Relaţii Publice