duminică, 21 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Dosar penal pentru comiterea tentativei de furt calificat

În data de 18.08.2011, în jurul orei 23.50, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la o societate comercială din localitatea Deta, paznicul a surprins o persoană în timp ce sustrăgea fier vechi.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, care au procedat la legitimarea persoanei în cauză stabilind că se numeşte A. Daniel, de 33 de ani, din Deta.
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că acesta a fost ajutat de H. O. Laurenţiu, de 31 de ani şi A. Gordana, de 42 de ani, ambii din localitatea Deta care au fost depistaţi pe strada Avram Iancu din aceeaşi localitate.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea tentativei la infracţiunea de furt calificat, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Poliţişti efectuează cercetări cu privire la mai multe accidente rutiere

La data de 19 august 2011, în jurul orei 05.45, poliţiştii au fost semnalaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe strada Caransebeşului din Lugoj a avut loc un accident rutier.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit P. S. A. Remus, de 50 ani din Lugoj, a condus un autoturism din direcţia Caransebeş spre Lugoj, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de V. Dorel, de 43 ani din Lugoj, care circula regulamentar.
În urma impactului a rezultat decesul conducătorului P. S. A. Remus, iar poliţiştii i-au întocmit lui V. Dorel un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
La data de 20 august 2011, în jurul orei 13.40, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Câmpina din municipiul Timişoara.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări s-a stabilit că F. A. Mihaela, de 29 de ani, a condus un autoturism pe strada Câmpina din Timişoara, dinspre Calea Lipovei spre Calea Aradului, moment în care l-a surprins şi accidentat pe R. A., de 5 ani, care a traversat strada neregulamentar, printr-un loc nemarcat şi nesemnalizat corespunzător.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a condiţiile în care a avut loc evenimentul rutier.
În data de 20.08.2011, în jurul orei 13.00, poliţiştii au fost semnalaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că în localitatea Tormac s-a produs un accident rutier.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit din primele verificări L. I., de 13 ani, conducea un moped neînregistrat iar la intersecţia cu D.J. 592B nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula regulamentar condus de că H. Gabriel, de 27 de ani.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoara a conducătorului mopedului.
În cauză cercetările vor continua.

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au fost finalizate cercetările în dosarul penal faţă de C. I. Ştefan pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
În fapt, la data de 12.05.2008 acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Bistriţa Năsăud a achiziţionat făina alba, tărâţe de grâu şi făina de porumb în valoare totală de 330.936 lei în baza unui contract de vânzare-cumpărare de la o societate comercială din Jimbolia.
Pentru achitarea produselor a emis 5 file C.E.C. care fiind introduse la plata au fost refuzate pe motiv de lipsă disponibil în contul bancar.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunerea de trimitere în judecată.

Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Urmare a informării noastre din data de 19 august 2011 cu privire la reţinerea pentru 24 de ore a lui H. Gabriel, de 38 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinere fără drept a unei arme neletale, vă comunicăm faptul că acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.
Magistraţii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 de zile.

Şi-a lovit tatăl cu pumnii în zona feţei iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au întocmit lui D. Ş. Tudor, de 27 ani, din Timişoara un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, deoarece la data de 18.08.2011, în jurul orei 22.50, a provocat scandal în familie şi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei tatălui său vitreg N. Valodea.

Un copil a dispărut în apele râului Mureş

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sânnicolau Mare au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, la data de 19.09.2011, în jurul orei 19.35, de către H. Camelia, din localitatea Periam, judeţul Timiş, despre faptul că în timp ce se afla pe râul Mureş împreună cu fiul ei şi cu B. A. Beniamin, de 13 ani, cel din urmă a dispărut în apele râului.
La faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul SMURD, Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă şi poliţişti, iar din verificările efectuate a reieşit faptul că minorul a dispărut în apa în urma unui vârtej.
Pompierii a efectuat căutări în apele râului Mureş însă fără succes, acestea fiind reluate şi în această dimineaţă.

Poliţiştii au depistat o persoană pe numele căreia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri, l-au depistat şi reţinut la data de 20.08.2011, în jurul orei 07.30, pe G. Vasile, de 39 de ani.
Judecătoria Timişoara a emis pe numele acestuia un mandat de executarea pedepsei la 3 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat întrucât la data de 12.11.2008 a pătruns cu chei potrivite într-un autoturism din parcarea unui magazin situat pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara de unde a sustras mai multe bunuri.
Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

Cu ocazia executării serviciului de patrulare pe D.N.6, pe raza localităţii Topolovăţu Mare, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Belinţ au depistat în trafic un autoturism condus de S. Ionel, de 45 ani, din aceeaşi localitate.
Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constat că acesta avea permisul de conducere reţinut din anul 2010.
Deoarece S. Ionel emana puternic vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat valoarea 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Municipal Lugoj pentru recoltarea probelor biologice.
Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conduce pe drumurile publice a unui autoturism având suspendat acesta drept şi cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, poliţiştii l-au depistat pe I. Georgian , de 45 de ani, din localitatea Sânnicolau Mare, care conducea pe strada Andrei Şaguna din aceeaşi localitate un autoturism.
Întrucât acesta emana puternic vapori de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc pentru recoltarea robelor biologice.
La data de 21.08.a.c., poliţiştii l-au depistat pe P. M. Dumitru, de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Lalescu din Timişoara fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În timp ce executau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, poliţiştii l-au depistat, la data de 21august a.c., pe D. Costel, de 26 de ani, care conducea un autoturism pe strada Iosif Bulbuca din Timişoara.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii le-au întocmit câte dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o concentraţie alcoolică peste limita legală.

Au fost ridicate în vederea confiscării 7 aparate de joc

În urma unor activităţi desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş şi cei din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală, au efectuat un control pe linia verificării modului de respectare a legislaţiei din domeniul jocurilor de noroc.
Cu această ocazie, a fost verificată o societate comercială din localitatea Bulgăruş, care exploata 3 aparate de joc fără a deţine licenţa de organizare şi autorizaţie de exploatare.
La o altă societate comercială din localitatea Sânpetru Mare, administratorul exploata un 4 aparate de joc tip fără a deţine licenţă de organizare şi autorizaţie de exploatare.
Cele 7 aparate de joc au fost ridicate, iar cercetările continuând în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului urmează a fi stabilit ulterior de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.
Faţă de administratorii societăţilor, A. N.Aurelian, de 36 de aniS. Nicolae, de 23 de ani s-au intocmit dosare de cercetare penală sub aspectul savârşirii infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a activităţilor din domeniul jocurilor de noroc.