marți, 9 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Poliţiştii au finalizat cercetările cu privire la comiterea unei infracţiuni

Lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget au finalizat cercetările în dosarul penal privind pe Mihăiţă P., de 31 ani, din comuna Vinderei, judeţul Vaslui, care în data de 27.06.2011, a lovit o persoană, motiv pentru care a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În cauză a fost dispusă de către poliţişti cu aprobarea procurorului trimiterea în judecată a suspectului.
A fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,90%0.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate pentru creşterea siguranţei rutiere pe raza comunelor arondate, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Rurală Făget l-au depistat pe Cosmin C., de 36 ani, din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Răchita, având o îmbibaţie alcoolică de 0,90%0 alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză i-a fost întocmit conducătorului auto dosar penal aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita admisă de lege.
În cauză cercetările vor continua.

A fost accidentat pentru că nu purta vestă reflectorizantă

În data de 08.08.2011, pe DN 68 A, între localităţile Margina şi Făget a avut loc un incident rutier, în urma căruia H. D. ROMEO, de 40 ani, din Braşov, în timp ce circula cu bicicleta a fost acroşat cu oglinda de către un autoturism care circula pe aceeaşi direcţie.
În urma cercetării locului faptei s-a stabilit că impactul a avut loc ca urmare a nerespectării de către biciclist a regulilor de circulaţie pe timp de noapte deoarece nu purta elemente reflectorizant-fluorescente, iar bicicleta sa nu era echipată corespunzător pentru a circula pe drumurile publice după lăsarea întunericului.
Cercetările vor continua.

Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la condiţiile producerii unui accident de muncă

În ziua de 08 august 2011, în jurul orei 18.50 , poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Peciu Nou au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă, despre producerea unui accident de muncă în incinta unei societăţi comerciale situată în comuna Parţa.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că N. A. Sorin , de 25 de ani, din comuna Gurahonţ, judeţul Arad angajat în funcţia de responsabil recepţie marfă, a fost accidentat de stâlpul de susţinere al unui autocamionului în timp ce descărca marfă din acesta.
La faţa locului, s-a deplasat o ambulanţă SMURD , care i-a acordat îngrijiri medicale şi s-a luat măsura transportării acestuia la Spitalul Judeţean Timişoara.
În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului.

Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie

În jurul orelor 16.20, din 08.08.a.c., lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş, au fost sesizaţi telefonic de către A. Amalia să intervină, la un imobil din localitatea Checea, pentru aplanarea unui conflict în familie.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a găsit pe cei doi soţi împreună cu doi minori în faţa imobilului, certându-se. Deoarece A. I. Laurenţiu si-a ameninţat soţia chiar şi în faţa organelor de poliţie, s-a procedat la sancţionarea acestuia cu amendă în valoare de 500 lei.
În urma celor întâmplate A. Amalia a depus plângere la sediul poliţiei împotriva soţului pentru infracţiunea de ameninţare.
Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit pe numele lui A.I. Laurenţiu.

L-au sancţionat pentru nesupravegherea câinelui pe care îl avea în îngrijire

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Politie Rurală Dumbrăviţa s-au deplasat pe strada Lunei din localitate unde a avut loc o agresiune a unui cetăţean german.
La faţa locului s-a stabilit că F. H. GUNTHER, de 56 de ani, ataşat al Consulatului German din Timişoara a fost muşcat de un câine din rasa ciobănesc german(metis). Câinele este proprietatea lui C. M. LUDOVIC, de 40 de ani, din comuna Dumbrăviţa şi se afla în supravegherea proprietarului în momentul producerii evenimentului.
Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a proprietarului cu amendă de 200 de lei pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.
De asemenea poliţiştii s-au deplasat la Spitalul Clinic Municipal Timişoara, unde se afla victima pentru acordarea de îngrijiri medicale şi i-au adus la cunoştinţă că are dreptul de a se prezenta la Institutul de Medicina Legala în vederea examinării şi eliberării unui certificat medico-legal şi că poate depune o plângere penală împotriva lui C. M. Ludovic în termenul prevăzut de lege.

Poliţiştii au depistat o persoană care a încercat să sustragă mai multe bunuri dintr-un magazin alimentar

La data de 08.08.2011, în jurul orei 01.10, D. Adina, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale din localitatea Săcălaz a sesizat prin intermediul serviciului de urgenţă faptul că o persoană necunoscută a pătruns prin efracţie în incinta magazinului alimentar al cărei reprezentant este, în scopul de a sustrage bunuri.
Poliţiştii din Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş s-au deplasat de urgenţă la faţa locului iar în urma verificărilor efectuate au stabilit identitatea făptuitorului în persoana lui S. PETRU, de 23 ani, din comuna Săcălaz. Din verificările efectuate s-a stabilit că suspectul nu reuşit să sustragă bunuri deoarece a fost surprins de angajată.
În cauză poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.