duminică, 7 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

A fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să comercializeze o armă cu aer comprimat pentru care nu avea documente legale

În ziua de 05.08.2011, în jurul orei 13.00, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe periculoase l-au prins în flagrant pe Z. Ionatan-Andrei, de 27 de ani, comuna Lenauheim, judeţul Timiş, în timp ce încerca să vândă o armă cu aer comprimat pentru care nu avea autorizaţie şi pe care o avea la domiciliul său.
Din verificările efectuate de poliţişti în evidenţele operative a reieşit faptul că persoana n cauză nu este deţinător legal de armă şi nici arma respectivă nu figurează ca fiind furată.
Z. Ionatan Andrei a fost condus la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de uzul, deţinerea sau portul fără drept al armelor neletale supuse autorizării, totodată arma fiind ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanei în cauză.

Acţiune cu efective lărgite pe raza oraşului Deta

În noaptea de 06/07.08.2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Timiş, dar şi cu sprijinul ai inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi a specialiştilor Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia Drepturilor de Autor, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor dar şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, au organizat o acţiune cu efective lărgite pe raza oraşului Deta, judeţul Timiş, la localurile cu program prelungit pe timp de noapte.
Scopul acţiunii a fost unul preventiv, urmărindu-se în acelaşi timp creşterea autorităţii instituţiilor statului precum şi crearea unui climat corespunzător de ordine şi linişte publică.
În timpul acţiunii poliţiştii au legitimat peste 170 de persoane, 11 dintre acestea fiind conduse la sediul poliţiei în vederea identificării şi luării faţă de aceste măsurile legale ce se impun.
Deşi scopul acţiunii a fost unul preventiv, au fost constate nereguli în domeniul financiar contabil, fapt pentru care au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5.400, conform legislaţiei privind obligaţia operatorilor economici de utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale.
Totodată specialiştii din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, au invitat mai mulţi operatori economici la sediile instituţiilor din care fac parte în vederea clarificării mai multor nereguli constate la aceştia şi luării măsurilor legale ce se impun.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Accident la înot

În ziua de 06.08.a.c., în jurul orei 17.00 poliţiştilor le-a fost semnalat faptul că o persoană s-a accidentat pe malul râului Timiş.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care în urma primelor verificări efectuate a constatat ca Lucian M., de 32 de ani, din Timişoara, împreună cu un grup de prieteni a traversat râul şi s-a urcat pe malul opus, şi-a luat elan încercând să sară în apă, iar în momentul în care s-a apropiat de apă în fugă, a alunecat şi a căzut în apă, în cădere lovindu-se la cap de pietrele de consolidare a digului râului. După ce a căzut în apă nu a mai ieşit la suprafaţă, apropiaţii acestuia căutându-l fără a reuşi să-l găsească.
La faţa locului a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş, în jurul orei 18.30 fiind găsită decedată persoana în cauză.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Timişoara în vederea efectuării necropsiei.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor în care a survenit decesul.

În timp ce transportau porumb provenit din furt au fost prinşi în flagrant de poliţişti

În ziua de 05 august 2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală - Sânandrei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare au depistat în trafic pe DJ 692 intre localităţile Sânandrei şi Carani, un autovehicul condus de P. Alexandru, acesta fiind însoţit de Rober Sergiu P.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că aceştia transportau în autoturism o cantitate însemnata de porumb ştiuleţi fără a avea asupra lor documente de proveninţă.
Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei, unde în urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că în autoturism se afla cantitatea de 540 kg de porumb sustras de cei doi de pe raza localităţii Gelu, judeţul Timiş.

Câteva ora mai târziu aceleaşi persoane au fost depistate încă o dată în aceleaşi condiţii, de această dată în autoturism au fost găsite 605 Kg porumb, provenite tot din furt de pe raza localităţii Gelu.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei unde le-au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru a fi prezentate Judecătoriei Timişoara cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Cercetat penal de poliţişti pentru că purta un box asupra sa în spaţiul public

În ziua de 06.08.a.c., în jurul orei 01.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, executând serviciul de patrulare pe str. Circumvalaţiunii la intersecţia cu str. Burebista l-au depistat pe S. Tiberiu, de 23 de ani, din Timişoara, care avea asupra sa un box metalic, de culoare neagră.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de port fără drept al boxului în locurile publice.
Poliţiştii vor continua cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale.

Accident rutier mortal pe fondul neatenţiei

În ziua de 06 august 2011, în jurul orei 20.40, în comuna Sânpetru Mare, a avut loc un incident rutier.
T. Gheorghe, conducătorul unui moped neînmatriculat în timp ce circula pe raza satului Igriş, din cauza neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabila, intrând in coliziune cu un copac ornamental.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului mopedului.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care a avut loc accidentul.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş