joi, 11 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

In data de 10.08.11 , in jurul orei 23.30, politistii din cadrul Sectiei 4 Politie, au oprit pentru control pe strada Dunarea din Timisoara, un autoturism in care erau transportate sapte contragreutati metalice ( 6 elementi fiecare) pentru fire electrice. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca acestea au fost sustrase din incinta Depoului CFR din cadrul Garii de Nord Timisoara.
In autoturism au fost identificati D. O. ALEXANDRU, de 19 ani, V. MIHAI, de 42 ani, B. S. ALEX, de 17 ani si R. N. REMUS, de 23 ani, toti din Timisoara, carora politistii le-au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.
Cercetarile vor continua.

In 10.08.2011, politistii din cadrul Sectiei 3-Compartimentul Investigatii Criminale au depistat pe V. VASILE, de 34 de ani, din Recas, A. NICOLAE, de 33 de ani, din oras Pecica, R. ZORRO, de 21 de ani, din Timisoara si A. IOAN, de 25 de ani, din Timisoara care in seara zilei de 06.07.2011, prin fortarea usi de acces au patruns in locuinta lui P. Ana, de unde au sustras bani si bunuri personale in valoare de 2800 Euro.
In urma activitatilor desfasurate a fost recuperata o parte din bunuri care au fost predate partii vatamate.
Suspectii au fost retinuti pe baza de ordonanta pentru de 24 de ore.
Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

In 10 august 2011, in jurul orei 16.50, politistii din cadrul Politiei Oras Sannicolau Mare au fost sesizati prin apelul de urgenta de catre C. PETRU, de 68 de ani, din comuna Lenauheim, despre faptul ca persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate personala care era parcat pe raza localitatii Tomnatic in fata unui imobil.
In urma activitatilor specifice desfasurate de catre politistii din cadrul Sectiei 12 Politie Rurala Periam, au oprit autoturismul sustras pe DN6 in apropierea localitatii Lovrin.
La volanul autoturismului se afla R. N. A., de 16 ani, din comuna Tomnatic, judetul Timis, care, din cauza ca emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0.58 ml alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la Spitalul Orasenesc Sannicolau Mare pentru recoltarea probelor biologice, in vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificari a rezultat ca R. N. A intentiona sa se deplaseze cu autoturismul sustras in municipiul Timisoara pentru a-l vinde la un centru de colectare a fierului vechi.
Suspectului i-a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere si conducerea unui autoturism pe drumurile publice de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.
Intregul prejudiciu a fost recuperat, autoturismul fiind predat partii vatamate.

In urma activitatilor de cercetare penala desfasurate de ofiterii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Timis, cu avizul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala fata de H. VASILICA, de 35 de ani, din comuna Lovrin.
In calitate de administrator al unei societati comerciale din Lovrin, cu intentie, in luna noiembrie 2010, H. VASILICA nu a inregistrat in evidentele contabile sumele rezultate in urma comercializarii cantitatii de 45.400 de kilograme de cartofi si 18.000 kilograme de ceapa, fapta prin care a prejudiciat bugetul de stat consolidat cu suma de 44.151 de lei.
Cercetarile vor continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale si recuperarea prejudiciului.

In timp ce desfasurau activitati de asigurarea ordinii si linistii publice, agentii de siguranta publica din cadrul Politiei Municipiului Lugoj au depistat, in data de 10.08.a.c., in jurul orei 05.10 pe N. Marian, de 45 ani din Ploiesti, judetul Prahova care, detinea asupra sa 10 metri de cablu electric. In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca persoana a sustras cablul din zona unei banci din localitate pe care l-a fost taiat cu un cleste. Cei 10 metri de cablu urma sa fie valorificat la un centru de colectare a fierului vechi.
Politistii i-au intocmit suspectului dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

In ziua de 10 august 2011,politistii din cadrul Politiei Municipiului Lugoj, au oprit pentru control pe strada Timisorii din aceeasi localitate un autoturism al carei conducator auto B. I. Marcel, de 22 ani, din comuna Birna, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere de nici o categorie.

Agentii politiei rutiere din cadrul Politiei Municipiului Lugoj au depistat pe strada Olosagului din localitate pe M. A. Mihaita, de 18 ani, in timp ce conducea un autoturism desi nu poseda permis de conducere de nici o categorie. Din verificarile efectuate in bazele de date s-a stabilit ca autoturismul in cauza nu este inmatriculat, iar numerele montate erau false.
In cauza, politistii i-au intocmit conducatorului auto dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu numere false.

Compartimentul Relatii Publice