luni, 8 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

1.Nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor

În data de 07.08.2011, în jurul orei 23.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiei oraşului Deta, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală şi jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie au desfăşurat o acţiune în sistem integrat pe raza localităţii Liebling.
În timp ce executau serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului care circula din direcţia Jebel-Liebling, acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor continuându-şi deplasarea în viteză, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia aproximativ 1 km pâna în localitatea Liebling, unde autoturismul a fost găsit oprit în faţa unui imobil.
Din verificările efectuate s-a stabilit că B. Adrian, de 26 de ani, din aceeaşi localitate, a condus autoturismul în cauză dar nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor întrucât nu poseda permis de conducere.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără poseda permis de conducere, iar cercetările vor continua.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

2. O persoană a fost găsită spânzurată

Poliţiştii au fost sesizaşi la fata de 07 august 2011, în jurul orei 08.30, despre faptul că în localitatea Hezeriş, judeţul Timiş, a fost găsită o persoană spânzurată.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a constatat faptul că T. Victoria l-a găsit pe fiul său T. I. Florin, de 49 ani, spânzurat de un copac într-un loc situat la aproximativ 1.000 m de sat.
Pe cadavru nu au fost descoperite urme de violenţă cu excepţia şanţului lăsat de cablul electric pe care acesta l-a folosit.
Corpul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Municipal Lugoj în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului.
Poliţiştii vor continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii a avut loc evenimentul.

3. Depistat de poliţişti după ce a sustras un acumulator auto

În data de 07.08.a.c, în jurul orei 01.45, poliţiştii l-au depistat şi reţinut pe R. M. Gabriel, de 24 de ani, din Timişoara, care prin forţarea capotei motor a sustras acumulatorul auto dintr-un autoturism care se afla parcat pe strada Aleea Studenţilor din Timişoara.
Poliţiştii i-au întocmit acestuia un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind reţinut pentru 24 de ore de bază de ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările vor continua în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

4. Depistaţi în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice fiind sub influenţa buturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Secţiei 11 Poliţie, la data de 07 august a.c., în jurul orei 11.50, desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier pe raza localităţii Teremia Mare, ocazie cu care au oprit un autoturism condus de C. N. Emanuel, de 23 de ani, din aceeaşi localitate.
Întrucât, în timpul verificărilor conducătorul auto emana puternic vapori de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii l-au condus la Spitalul orăşenesc Sânnicolau Mare unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 07 august 2011, în jurul orei 19.40, poliţiştii l-au depistat pe M. G. Tiberiu, de 21 ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Regele Ferdinand din Timişoara fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,62mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

5. Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la mai multe evenimente rutiere

În data de 07.08.2011, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul între localitatea Capăt şi D.J.592 a avut loc un incident rutier.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că C. Ioan, de 47 de ani, din localitatea Buziaş a condus un autoturism pe drumul comunal 143 iar din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei, ieşind în afara părţii carosabile unde s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerului, U. Iosif, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Poliţiştii i-au întocmit lui C. Ioan un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările vor continua pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

La data de 07 august 2011, în jurul orei 09.10, poliţiştilor le-a fost semnalat prin apelul de urgenţă 112 faptul că la ieşirea din localitatea Jimbolia spre Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, care din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că M. O. Constantin, de 28 de ani, din municipiul Timişoara, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Jimbolia, într-o curbă la stânga, datorită unei defecţiuni tehnice, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, din sens opus, de S. C. Mihai, de 29 de ani, din Timişoara.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui S. R. C., 2 ani.
Fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a constatat că M. O. Constantin avea o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool în aerul expirat.
În cauză cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

6. Depistat în timp ce efectua transport de material lemnos fără documentele legale

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Timiş, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.
Cu această ocazie, au fost controlate 16 autovehicule, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.000 de lei.
Totodată au fost verificaţi 38 de m3 de material lemnos dintre care 17 au fost ridicaţi în vederea confiscării.
Pe raza localităţii Victor Vlad Delamarina, poliţiştii au depistat în trafic un autovehicul condus de L. C. Florin, din localitatea Romaneşti, judeţul Timiş, care transporta 7 m3 de lemn de foc fără a avea documente legale de provenienţă şi transport, fapt pentru care materialul lemnos transportat a fost confiscat fiind predat la Ocolul Silvic Lugoj.
Poliţiştii i-au aplicat transportatorului o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş