joi, 18 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat

În data de 17 august 2011, în jurul ore 11.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către B. Gheorghe, agent de pază al unei societăţi comerciale cu punct de lucru pe strada Nicolae Titulescu din Timişoara despre faptul că acesta a reţinut trei persoane care au sustras fier vechi.
La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj din cadrul secţiei 4 Poliţie care a procedat la identificarea persoanelor în cauză, stabilind că se numesc: M. Aurel, de 41 de ani, , M. Marcela, de 41 de ani, ambii din localitatea Sânmihaiu Român, judeţul Timiş şi C. Ovidiu, de 20 de ani, din localitatea Saravale, judeţul Timiş.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei trei au venit cu un atelaj, au spart gardul din plăci de beton, au pătruns în incinta societăţii prin dislocarea panourilor de tablă din pereţii a două magazii, unde au demontat componentele din aluminiu de aproximativ 13 kilograme pe care intenţionau să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Făget au instrumentat mai multe dosare penale

Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale în dosarul faţă de Lenuţa V., de 49 ani, din comuna Mănăştiur, judeţul Timiş pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, constând în aceea că, în data de 07.08.2011, a ameninţat cu moartea o persoană.
Poliţiştii, au dispus cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul privind pe Ioan B., de 30 ani şi Mărioara B., de 50 ani, ambii din localitatea Mănăştiur pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, întrucât la data 07 august a.c., au lovit o persoană, provocându-i leziuni ce au necesitat 7 zile de îngrijire medicală.
Cu ocazia activităţilor de patrulare intercomunale, poliţiştii l-au depistat pe Ionel M., de 27 ani, din localitatea Curtea, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 68A, fără să posede permis de conducere. Acesta este cercetat în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii au depistat două persoane suspecte de comiterea infracţiunii de furt calificat

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au depistat şi reţinut pe F. Ion, de 22 de ani şi P. Vasile, de 24 de ani, ambii din localitatea Checea,suspecţi că în data de 14/15.08.2011, ar fi sustras dintr-o anexă a locuinţei lui C. Constantin, aparat de sudură confecţionată artizanal şi două motoare electrice.
Bunurile în valoare de 500 de lei au fost recuperate şi predate proprietarului.
Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
În cauză cercetările vor continua.

Incident rutier produs din cauza unui cal lăsat nesupravegheat

La data de 17.08.a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii l-au depistat pe P. Ivan, de 21 ani, din localitatea Margina, judeţul Timiş, în timp ce conducea un o autoutilitară pe D.J. 609 B, la intrarea în localitatea Cutina, judeţul Timiş, a surprins şi lovit un cal care era lăsat nesupravegheat pe marginea drumului.
În urma incidentului a rezultat decesul animalului şi avarierea autovehiculului.
Poliţiştii i-au aplicat lui I. C. Iulian, de 33 de ani, proprietarului calului lăsat nesupravegheat, o sancţiune contravenţională.
Compartimentul de Relaţii Publice