joi, 4 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

1. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Buziaş au instrumentat mai multe dosare penale

Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale în dosarul faţă de S. Gheorghe, de 58 ani, din localitatea Buziaş, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi violare de domiciliu.

La data de 20.06.2011, acesta a intrat fără drept în curtea imobilului lui C. Ştefan din aceeaşi localitate, de unde a sustras un telefon mobil de pe o masă din terasă, după care a încercat să-l comercializeze, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale în dosarul faţă de T. V. Eleodor, de 24 ani, şi I. Ionel, de 49 ani, ambii din localitatea Bacova, judeţul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi ameninţare.

În cursul lunii iunie a.c, persoanele în cauză l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe C. Alexandru, aducându-i acestuia şi ameninţări cu moartea.

Poliţiştii au dispus, cu avizul procurorului de caz, începerea urmăririi penale faţă de P. Cornel, de 42 ani, din localitatea Deta şi P. I. Viorel, de 46 ani,din localitatea Voiteg, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

În calitate de angajaţi o societate comercială au sustras 35 litri de motorină din două utilaje ale firmei, prejudiciul fiind recuperat.


2. Poliţişti efectuează cercetări cu privire la mai multe evenimente rutiere

În data de 03.08.2011, în jurul orei 17.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe Bulevardul Sudului din municipiul Timişoara avut loc un accident de circulaţie.

Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate la faţa locului s-a constatat că P. Ioan, de 61 ani a condus un moped din direcţia străzii Sănătăţii spre Bulevardul Sudului din municipiul Timişoara fără a se asigura la schimbarea direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă de N. B. Sebastian., de 29 de ani, din Timişoara.

În urma accidentului a rezultat rănirea ambilor conducători.

La data de 03 august 2011,în jurul orei 15.00, poliţiştii au fost semnalaţi prin apelul de urgenţă despre faptul că în localitatea Şandra, judeţul Timiş a avut loc un accident rutier.

Din primele verificări efectuate la faţa locului, poliţişti au constatat că S. R. Sorin, de 22 ani, a condus un autoturism pe strada Brutăriei din localitatea Şandra, spre D.N. 6, P. T. Y., de 5 ani, care conducea o bicicleta, nefiind supravegheat, a ieşit de pe o proprietate alăturată fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat rănirea lui P. T. Y.


Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 03.08.a.c, în jurul orei 12.00, despre faptul că M. Cornel, de 49 ani, din localitatea Chizătău, judeţul Timiş s-a răsturnat cu tractorul în timp ce efectua lucrări de curăţire a digului de protecţie a râului Timiş, în apropierea D.J. 572.

Din primele verificări se pare că accidentul s-a produs din cauza terenului care era înclinat.

La faţa locului s-au deplasat două ambulanţe care l-au transportat pe conducătorul auto la Spitalul Judeţean Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care au avut loc evenimentele rutiere.


3. La doar 14 ani, a fost depistat în timp ce care conducea un autoturism în localitatea Checea


La data de 03 august a.c., în jurul orei 17.20, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localităţii Checea, poliţiştii au depistat în trafic un autoturism condus I. D.

Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere întrucât persoana în cauză avea 14 ani.

Din discuţiile purtate cu I.D., poliţiştii au constatat că tatăl minorului, I. Remus, şi-a dat acordul ca acesta să conducă autoturismul.

Poliţiştii le-au întocmit două dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fătă a poseda permis de conducere, respectiv încredinţarea cu ştiinţă a unui autoturism pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere.

În cauză cercetările vor continua.


4. Depistat de poliţişti imediat după ce a sustras un buldozer

În data de 03.08.2011, în jurul orei 19.50, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Găvojdia au depistat pe raza localităţii Criciova o autoutilitară condusă de P. Ştefan, de 46 de ani, din localitatea Nădrag.

Întrebat fiind de provenienţa buldozerului transportat în autoutilitară, bărbatul nu a putut prezenta acte doveditoare.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a constatat că persoana în cauză a dezasamblat buldozerul care era parcat de mai mult timp lângă cabana din localitatea Nădrag. Autovehiculul în cauză aparţine unei societăţi comerciale din Timişoara şi urma să fie valorificat de P. Ştefan la o firmă de colectare a fierului vechi din Oţelu Roşu.

Prejudiciul de aproximativ 20.000 de lei a fost recuperat în totalitate, iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt continuând cercetările pentru documentarea activităţii sale infracţionale

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş