vineri, 5 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală

În urma unor activităţi desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Jimbolia, l-au depistat pe A. Miron, de 71 de ani, din aceeaşi localitate care în perioada 2009-2011 a achiziţionat ilegal diferite cantităţi de materiale feroase şi neferoase pe care le-a predat unei societăţi comerciale din localitatea Săcălaz obţinând sume de bani fără a le declara.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală, iar cercetările vor continua pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

Se efectuează cercetări cu privire la un accident de muncă

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, la data de 04 august 2011, în jurul orei 13.20, despre faptul că la o societate comercială cu punct de lucru pe strada Stan Vidrighin din municipiul Timişoara a avut loc un accident de muncă.
La locul indicat s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate s-a constatat că R. Vasilică, de 41 de ani, din localitatea Lenauheim, judeţul Timiş, muncitor în cadrul societăţii, a alunecat de pe un motostivuitor, s-a lovit de acesta şi s-a rănit la un piciorul stâng.
Acesta a fost preluat de către o Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Timişoara pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Au fost anunţaţi şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş care vor desfăşura cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Dosar penal pentru nerespectarea legii cecului

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au dispus începerea urmăririi penale faţă de I. Florin, din localitatea Rotăreşti, judeţul Vâlcea, deoarece în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a emis două file C.E.C. în valoare de 10.372 lei în favoarea unei alte societăţi comerciale, ambele fin refuzate pe motiv de lipsă disponibil.
Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Depistat de poliţişti după ce a sustras mai multe bunuri

La data de 04.08.2011, în jurul orei 16.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Sânandrei au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că unei persoane din localitatea Biled i-au fost sustrase mai multe bunuri.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că S. Maria, de 46 de ani s-a întâlnit cu S. Sabin, de 53 de ani, pe drumul din localitate, iar acesta i-a sustras poşeta în care se aflau trei telefoane mobile, acte de identitate şi o sumă mică de bani, iar de la gât i-a luat un lănţişor.
Poliţiştii l-au depistat pe S. Sabin pe raza localităţii Biled, căruia i-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt
Toate bunurile au fost recuperate, iar cercetările vor continua.

Conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie

Poliţiştii l-au depistat la data de 04 august a.c., pe A. T. Daniel, de 24 de ani, din localitatea Jimbolia, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din aceeaşi localitate.
Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că numerele de înmatriculare erau expirate, fiindu-i întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat în circulaţie.

Au sustras 20 de saci cu porumb de la o asociaţie

La data de 05 august 2011, în jurul orei 03. 30, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localităţii Carani, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism în care se aflau P. A. Paulian şi P. R. Sergiu.
În urma controlului autoturismului, poliţiştii au descoperit 20 de saci încărcaţi cu porumb.
Fiind întrebaţi de provenienţa cerealelor aceştia au declarat că i-ai sustras de pe un teren agricol din localitatea Gelu ce aparţine unei asociaţii
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Cercetările vor continua pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş