luni, 1 august 2011

Timiş / PNL Timişoara privind ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara din data de 3 august 2011

Propunerea executivului Primăriei Municipiului Timişoara privind ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Timişoara din data de 3 august 2011 include două proiecte de hotărâri care pot avea un impact extrem de important asupra dezvoltării municipiului nostru. Este vorba de punctul 5 de pe ordinea de zi, Proiect de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 50 de milioane euro în vederea achiziţionării de tramvaie şi modernizarea depoului şi punctul 7 de pe ordinea de zi, Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 6/2011 - privind atribuirea directă prin contract de concesiune către S.C. Adminstrarea Domeniului Public S.A. a unor suprafeţe de teren în vederea amenajării unor parcări subterane.
Angajarea unui credit de 50 de milioane de euro va aduce Timişoara în situaţia de a fi periculos de aproape de limita de îndatorare, ceea ce va limita sever capacitatea municipiului nostru de a angaja orice alt fel de credite. În aceste condiţii, considerăm că o asemenea decizie nu poate fi luată în modul netransparent propus de executivul Primăriei.
În acelaşi mod netransparent, se încearcă prelungirea unui contract de concesiune cu ADP, societate care şi-a dovedit de nenumărate ori incapacitatea de derulare a unor proiecte vitale pentru Timişoara şi timişoreni. Această prelungire propusă de executiv va pune în mare pericol proiectele de amenajare de parcări, proiecte care trenează de prea mulţi ani.
Din cauza acestor riscuri semnificative, credem că nu este oportună asumarea răspunderii Consiliului Local Timişoara pentru aceste proiecte fără o dezbatere publică prealabilă. În consecinţă, grupul consilierilor locali ai PNL a solicitat, conform prevederilor legii, retragerea celor două proiecte de pe ordinea de zi şi organizarea dezbaterilor publice necesare.


Grupul consilierilor municipali ai PNL Timişoara