vineri, 19 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor


Politistii efectueaza cercetari cu privire la un incident

In data 18.08.2011, in jurul orei 20.45, politistii au fost sesizati prin apelul de urgenta 112 despre faptul ca in localitatea Varias a avut loc un accident rutier.
La fata locului s-a deplasat de urgenta un echipaj de politie, iar din primele verificari s-a constatat ca F. Vasile, de 50 ani, din localitatea Periam, a oprit in statie autobuzul apartinând unei firme de transport public de persoane din Timisoara, nu a asteptat urcarea calatorilor prinzându-l intre usi pe U. Ghiorghe, de 61 ani, din Hunedoara, care la punerea in miscare a autobuzului a cazut si a fost calcat cu rotile din dreapta spate.
In urma accidentului a rezultat ranirea pasagerului.
Politistii i-au intocmit conducatorului auto un dosar penal pentru comiterea infractiuni de vatamare corporala din culpa, iar cercetarile vor continua pentru stabilirea cu exactitate a conditiilor in care s-a produs evenimentul.

Accident mortal pe raza localitatii Cosevita

La data 18 august 2011, in jurul orei 19.50, politistii din cadrul Serviciului Rutier despre faptul ca DN 68A pe raza localitatii Cosevita a avut loc un accident de circulatie.
De urgenta s-a deplasat la fata locului un echipaj de politie, iar din primele verificari s-a constatat faptul ca P. Adrian, de 20 ani, din localitatea Simeria, judetul Hunedoara, a condus o motocicleta din directia Deva spre Faget si din cauza neadaptarii vitezei in curba a pierdut controlul intrând in coliziune cu o autoutilitara care circula regulamentar din sens opus condusa de G. Csaba, de 37 de nai, din localitatea Gheorghieni, judetul Harghita.
In urma accidentului a rezultat decesul conducatorului motocicletei.
Politistii vor continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a comis accidentul rutier.

***

Politistii efectueaza cercetari cu privire la o persoana gasita inecata in râul Bega
Politistii au fost sesizati prin apelul de urgenta 112 la data de 18 august a.c., in jurul orei 10.15, am cu privire la faptul ca pe strada Nicolae Titulescu din Timisoara lânga Podul Modos, a fost gasit in râul Bega cadavrul unei persoane.
O echipa operativa din cadrul Sectiei 4 Politie s-a deplasat la fata locului stabilind ca este vorba de o persoana de sex barbatesc, in vârsta de aproximativ 30-40 ani, având o tinuta de vara.
Asupra acestuia nu au fost gasite acte de identitate sau urme vizibile de violenta.
Cadavrul a fost transportat la morga Institutului de Medicina Legala Timis in vederea efectuarii necropsiei.
Politistii vor continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs evenimentul.

***

Au fost ridicate in vederea confiscarii o suta de pachete de tigari cu timbru sârbesc In timp ce desfasurau activitati de control si supraveghere a traficului rutier pe raza localitatii Sag, la data de 18.08.a.c., in jurul orei 17.30, politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala, l-au depistat P. Gheorghe, de 30 de ani, din localitatea Giulvaz , judetul Timis.
Cu ocazia controlului autoturismului, in portbagaj au fost descoperite o suta de pachete de tigari având aplicate timbru sârbesc.
Au fost anuntati politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si lucratori ai Directiei Regionale Vamale Timis care au dispus ridicarea in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigari si sanctionarea contraventionala a lui P. Gheorghe cu 20.000 de lei.

***

Politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Sânnicolau Mare, la data de 18 august 2011, intre orele 15.00-17.00, au actionat pentru depistarea conducatorilor auto care nu respecta legislatia rutiera ocazie ca care au constatat o infractiune si au aplicat 8 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.742 de lei.
Acestia l-au depista pe B. Iulian, de 30 de ani, din Timisoara, care a condus o autoutilitara pe strada Calea lui Traian din Sânnicolau Mare aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice.
Persoana in cauza a fost testata cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Politistii i-au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o imbibatie alcoolica peste limita legala.
In cauza cercetarile vor continua.

***

La data de 18.08.a.c., in jurul orei 14.00, politistii din cadrul Politiei orasului Lugoj au fost sesizati prin apelul de urgenta 112 de catre A. N. Razvan despre faptul persoane necunoscute au patruns in locuinta sa si au sustras mai multe bunuri.
O echipa operativa s-a deplasat de urgenta la fata locului, iar din primele verificari efectuate s-a constatat ca persoane necunoscute profitând de faptul ca usa de acces in locuinta era neasigurata, au patruns in interior de unde au sustras un laptop si o suma mica de bani creând un prejudiciu de 1.400 de lei.
În urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca suspect de comiterea acestei faptei este Z. R. M., de 17 ani, din municipiul Lugoj.
Politistii i-au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat, iar cercetarile vor continua pentru documentarea activitatii sale infractionale.

Politistii a intocmit un dosar penal

In timp ce executau serviciul de patrulare, politistii din cadrul Sectiei 3 Politie au fost dirijati prin statia de emisie-receptie sa se deplaseze pe Bulevardul Dâmbovita unde a izbucnit un scandal pentru un loc de parcare.
Ajunsi la fata locului au constatat ca cele sesizate se confirma si au procedat la legitimarea celor doua persoane implicate in altercatie stabilind ca se numesc P.R. Petrisor, de 33 de ani, si S. Lucian, de 30 de ani, ambii din Timisoara.
Politistii i-au intocmit lui P.R. Petrisor dosar penal pentru comiterea infractiunii de lovire sau alte violente.

Compartimentul de Relatii Publice