miercuri, 31 august 2011

Caraş-Severin / Infotrafic penal

Două dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Reşiţa pe linia circulaţiei rutieri, în după-amiaza zilei de 30.08.2011, a fost depistat un tânăr ce conducea un autoturism neînmatriculat.
N.IOAN, în vârstă de 19 ani, a fost oprit pentru control pe Aleea Albăstrelelor. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că valabilitatea autorizaţiei pentru numărul de înmatriculare a expirat în 16.08.2011.
În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul neînmatriculat.
Câteva ore mai târziu, un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.
M.CRISTIAN, de 36 ani, a fost oprit pe Bulevardul Republicii pentru control. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea recoltării de probe biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Viteza face victime

În seara zilei de 30.08.2011, Poliţia Oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 68 şi soldat cu decesul unei persoane.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că B.NICOLAE, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, la intrare în localitatea Glimboca, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul vehiculului şi a intrat în coliziune cu un stâlp metalic pe care erau montate indicatoare rutiere.
În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului. Cadavrul victimei a fost transportat la Morga Spitalului din Oţelu Roşu în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
În momentul producerii evenimentului conducătorul motocicletei purta casca de protecţie.

A încercat să evite filtrul poliţiei, dar tot a fost oprit

În urmă cu două zile, în cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate de poliţişti pe DN 58, a fost depistat un bărbat ce transporta ţigări netimbrate fără documente de proveninţă.
La vederea echipajului de poliţie, R.IOAN, de 32 de ani, a încercat să evite controlul. Poliţiştii l-au urmărit şi au reuşit să îl oprească după aproximativ un km.
La controlul efectuat, au fost găsite în maşină 500 de pachete de ţigări pentru care nu avea documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar bărbatul sancţionat contravenţional.
PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA