marți, 2 august 2011

Timiş / Cronica infracţiunilor

1.Depistat după ce a sustras instalaţia electrică dintr-o locuinţă

La sediul Secţiei 4 de Poliţie Rurală s-a prezentat Aurel M, din localitatea Şag care a sesizat faptul că în noaptea de 31.07/01.08.2011, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa aflată în construcţie, de unde au tăiat instalaţia de cupru.
În urma activităţilor întreprinse de poliţişti a fost depistat P. Ioan, de 43 de ani, din localitatea Tomnatec, judeţul Timiş, suspect că ar fi pătruns în interiorul locuinţei de unde ar fi intenţionat să sustragă cabluri din cupru , crestând firele de cupru ce alcătuiesc instalaţia electrică.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat continuând cercetările pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

2. Poseda mandat de executarea a pedepsei închisorii

Cu ocazia activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigarea a Criminalităţii, la data de 01.08.2011, l-au depistat pe raza municipiului Lugoj, pe B. P. Adrian, de 29 de ani, din aceeaşi localitate, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii fiind condamnat la 8 ani de pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Persoana în cauză a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

3. Conducea un autoturism pe drumurile publice deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii l-au depistat pe F. C. Ioan, de 25 ani, din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, care a condus un autoturism pe strada Avram Iancu din municipiul Lugoj, iar din cauza faptului că emana vapori de alcool a fost testat cu aparatul etilotest.
Acesta a indicat o valoare de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Lugoj unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În data de 01.08.2011, în jurul orei 22.40, poliţiştii l-au depistat pe C. Gheorghe, de 68 de ani, din Timişoara care conducea un autoturism pe strada Calea Şagului din aceeaşi localitate fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză cercetările vor continua.

4. Depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme fără a respecta legislaţia rutieră

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Boldur au depistat pe raza localităţii Niţchidorf un autoturism condus de M. M. Ioan din aceeaşi localitate.
În urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a stabilit că persoana în cauză nu poseda permis de conducere, numerele de înmatriculare montate aparţineau altui autoturism care figura ca fiind furată în data de 01.10.2010 din Timişoara.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi neînmatriculat în circulaţie., iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.
Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii l-au depistat pe PS Nicolae, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe D. J. 592, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta avea permisul de conducere anulat din data de 31.03.2003.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumuri publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat.

5. Transporta material lemnos având expirat avizul de însoţire

La data de 01.08.2011, poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza localităţii Curtea, au oprit pentru control o autospeciala care tracta o semiremorcă condusă de M. I. Marius, de 22 ani din Lugoj.
Acesta transporta 12 mł material lemnos esenţă fag, având avizul de însoţire cu termenul de valabilitate expirat.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţionalo în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Coşava în vederea stabilirii provenienţei.

6.Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în localitatea Cărpiniş

La data de 01.08.2011, în jurul orei 22.00, poliţiştii din carul Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş, au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că a izbucnit un scandal între două grupuri de rromi.
Un echipaj de poliţie s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a constatat că scandalul a izbucnit între două grupuri din localităţile Cărpiniş şi Izvin pe fondul unor neînţelegeri mai vechi.
Conflictul a durat aproximativ 10 minute dar a degenerat în agresiuni fizice, distrugerea unui autoturism şi sustragerea mai multor bunuri.
În urma altercaţiei M. P. de 17 ani şi M. Reghina, de 60 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Clinic Municipal Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au comis faptele.

Persoana care a avut o tentativă de suicid în arest a decedat

Urmare a informării noastre din data de 01.08.2011, cu privire la tentativa de suicid din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a unei persoane care se afla în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de omor şi viol vă comunicăm faptul că G. Andrei, de 40 de ani, din localitatea Jimbolia, a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal Timişoara unde în jurul orei 23.30 a fost constatat decesul.
Reamintim că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş s-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul.

8. A refuzat să se legitimeze la solicitarea poliţiştilor

În data de 01 august 2011, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi prin intermediul apelului de urgenţă că la ieşire din localitatea Şag a avut loc un incident rutier.
La locul producerii incidentului, după ce a sosit echipajul poliţiei rutiere şi-a făcut apariţia un alt autoturism, condus de G. R. D. Marc, cetăţean francez, care dorea să transporte autoturismul implicat în incident.
La solicitarea poliţiştilor să se legitimeze, cetăţeanul francez a refuzat să prezinte documentele de identitate şi nu a permis acestora să efectueze controlul autoturismului pe care îl conducea. În cauză s-a procedat la conducerea lui G.R.D. Marc la sediul Serviciului Rutier Timişoara, în vederea legitimării şi verificării autoturismului în bazele de date ale Poliţiei Române.
Bărbatul a acceptat să se legitimeze şi să permită controlul autoturismului, doar în prezenta avocatului său şi doar după ce s-a întors la faţa locului.
În cauză poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe G.R.D. Marc conform prevederilor legale pentru refuz de legitimare.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş