luni, 30 mai 2011

Acţiune pe raza judeţului Timiş pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier

Pentru siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timişoara au acţionat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile naţionale şi în localităţi.
În perioada 27-29.05.2011, în urma acţiunilor desfăşurate poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş au şase dosare penale pentru că au încălcat normele Codului Rutier. Pe lângă infracţiunile constatate au fost aplicate 495 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 55.636,5 lei.
Totodată au fost reţinute 22 de permise de conducere, dintre care patru pentru conducere cu alcoolemie, nouă pentru nerespectarea prevederilor privind efectuarea manevrei de depăşire; un permis pentru nerespectarea culorii semaforului şi două permise au fost reţinute pentru că nu a fost acordată prioritate pietonilor.
Pentru că au uitat că pe tronsoanele de drum există limite legale de viteză, 208 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, iar la doi dintre ei viteza era atât de mare încât le-au fost ridicate şi permisele de conducere.
De asemenea alte 98 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau centurile de siguranţă, iar 37 au fost surprinse în timp ce foloseau la volan telefoanele mobile fără respectarea prevederilor legale.
Din categoria celor sancţionaţi nu au scăpat nici bicicliştii, mopediştii sau scuteriştii, poliţiştii aplicând sancţiuni la 15 astfel de participanţi la trafic pentru încălcarea normelor privind punerea în circulaţie a vehiculelor pe care le conduceau.
Exemplu:
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.35, în timp ce executau serviciul pe raza localităţii Şag, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Timiş au oprit pentru control un autoturism condus de T. Dorinel. La testarea conducatorului auto cu aparatul alccoltest, a rezultat o alcoolemie de 0,54 mg/l în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spiatlul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice.
Conducatorului auto i-a fost fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, iar poliţiştii vă recomandă să adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic, să păstraţi rândul în coloană şi nu vă hazardaţi în efectuarea unor depăşiri neregulamentare, să nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau când sunteti obositi şi să folositi luminile de întâlnire în afara localităţilor şi pe timpul zilei;
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş