marți, 10 mai 2011

Poliţiştii cercetează un accident de circulaţie produs în localitatea Jimbolia

În data de 09.05.2011, în jurul orei 07.45, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe DN 59/A , în afara localităţii Jimbolia, a avut loc un accident de circulaţie.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie, iar din primele verificări efectuate a rezultat faptul că S. Ferenc, de 60 de ani, cetăţean sârb, a condus un autotren şi s-a angajat în depăşirea unui moped condus de P. Ioan, de 60 de ani, din localitatea Jimbolia.

În timpul efectuării manevrei de depăşire conducătorul mopedului s-a dezechilibrat şi a fost acroşat de autotren cu partea lateral căzând pe carosabil.

În urma accidentului a rezultat decesul lui P. Ioan

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul.

2. Depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi aveau premise de conducere suspendate

În ziua de 09 mai 2011, în jurul orei 08.00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe T. Dorin, de 41 de ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism în Piaţa Mărăşti din aceeaşi localitate, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că persoana în cauză avea permisul de conducere suspendat din data de 12.04.2011.

Poliţiştii, l-au depistat pe DJ 591, în ziua de 09.05.2011, în jurul orei 19.50, pe G.Milan, de 50 de ani, din comuna Peciu Nou, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 75 km/h fiind filmat şi înregistrat cu aparatul radar.

La controlul documentelor acesta a prezentat o dovada de reţinere a permisului de conducere expirată din data de 27.03.2011.

Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

3. Poliţiştii au efectuat primele verificări în cazul unui accident de muncă care a avut loc în localitatea Parţa

Poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Parţa le-a fost semnalat prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că la o societate comercială din localitate a avut loc un accident de muncă.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe S. Attila, de 37 de ani, din Timişoara, angajat al societăţii la compartimentul producţie care, fiind ridicat cu motostivuitorul, a alunecat de pe braţele acestuia de la o înălţime de aproximativ 3 m.

Persoana în cauză a fost transportată de urgenţă cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Timişoara pentru îngrijiri şi investigaţii.

A fost anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş despre producerea evenimentului care vor continua cercetările pentru stabilirea cauzelor accidentului.

4. Poliţiştii timişeni instrumentează mai multe dosare penale

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mănăştiur au finalizat cercetările cu propunerea întocmirii rechizitoriului şi sesizării instanţei de judecată, în dosarul privind pe Petru M. 30 ani, din comuna Bethausen, judeţul Timiş, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără documente legale a peştelui, deoarece în cursul acestui an a fost depistat pe raza localităţii Mănăştiur, având asupra sa cantitatea de 19 kg peşte, fără documente legale de deţinere.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în sistem integrat privind creşterea siguranţei rutiere, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Margina l-au depistat pe Elemer B. din comuna Lemnia, judeţul Covasna, în timp ce conducea pe DN 68A un autovehicul, fără să posede permis de conducere.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

5. Depistat de poliţişti în timp ce conduce un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere

În ziua de 09 mai a.c., în jurul orei 13.15, poliţiştii rutieri l-au depistat pe G. Ion, de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constructorilor din Timişoara, iar în urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

6. Poliţiştii cercetează un accident de circulaţie care a avut loc în localitatea Sânnicolau Mare

La data de 09 mai a.c., în jurul orei 13.20, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţa 112 că pe strada Calea lui Traian din oraşul Sânnicolau Mare, judeţul Timiş s-a produs un accident de circulaţie .

In urma celor sesizate la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar din primele verificări au constatat faptul că P. Dezso, de 19 ani, din localitatea Cenad, judeţul Timiş, a condus o motocicletă pe strada Calea lui Traian iar la intersecţia cu strada Fântâna de Piatră, din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă faţă de autovehiculul care circula în faţa sa, în momentul când acesta a redus viteza, motociclistul nu a putut evita impactul intrând în coliziune cu partea din spate a autovehiculului.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui P. Dezso.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care avut loc accidentul.

7. Poliţiştii au depistat o persoană suspectă de furt

Poliţiştii timişoreni au întocmit , în data de 09.05.2011, acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de furt din cadrul unei societăţii comerciale pe numele lui C. Robert, de 38 ani din Timisoara.

Acesta cu ajutorul unei plase artizanale, special confecţionată cu pereţi din folie de aluminiu şi sistem de închidere tip scai, a reusit să treacă de poarta sensomatică având asupra sa un tricou şi o pereche de pantofi sport în valoare de 300 lei.

Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta este cunoscut cu antecedente penale urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş