miercuri, 4 mai 2011

Poliţiştii au depistat alţi doi elevi care îşi falsificau adeverinţe medicale

1. Poliţiştii au depistat mai mulţi conducători auto în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

În ziua de 03.04.2011, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Poliţiei Rutiere şi Postului de Poliţie Bethausen, acţionând în sistem integrat, l-au depistat pe Ilie M., de 56 ani, din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68 A, având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool în aerul expirat .

Persoana în cauză este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita admisă de lege.

În data de 04.05.2010, în jurul orei 02.07 poliţiştii lugojeni l-au depistat pe M. V. Ion în timp ce conducea un autoturism pe strada Păun Pincio din municipiul Lugoj, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale

2. Poliţiştii au depistat alţi doi elevi care îşi falsificau adeverinţe medicale

Poliţiştii au continuat cercetările cu privire la elevii care îşi falsificau adeverinţe medicale pentru a-şi motiva absenţele şcolare, iar în data de 03 mai a.c. au fost identificaţi doi elevi ai unui grup şcolar din localitatea Jimbolia , judeţul Timiş respectiv B.A.A., de 17 ani, care în perioada decembrie 2010-ianuarie 2011 a falsificat trei adeverinţe medicale şi B.D.P., de 17 ani, care în perioada octombrie-decembrie 2010 a falsificat cinci adeverinţe medicale. Acestea au fost înmânate profesorului diriginte pentru motivarea absenţelor.

Celor în cauză, poliţiştii le-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz e fals.

3. O persoană care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea fost depistată de poliţişti timişoreni

La data de 03.05.2011, în jurul orei 13.00, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Biroului Urmăriţi, pe raza comunei Sacoşu Turcesc a fost depistat la o stână din localitate, I. Daniel, de 30 de ani, din comuna Dingeni, judeţul Botoşani care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punere în circulaţie a unui autovehicul care a fost radiat.

Poliţiştii au procedat la reţinerea şi introducerea acestuia în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

4. Poliţiştii cercetează un accident de circulaţie produs pe strada Bucegi din municipiul Lugoj

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că la intersecţia străzilor Bucegi cu strada C. Wallisch din municipiul Lugoj a avut loc un accident de circulaţie.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie iar din primele verificări a rezultat faptul că P. Viorel, a condus un autoturism şi nu a acordat prioritate de dreapta unui alt autoturism care circula regulamentar intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoara a lui C. I Adrian , de 34 ani şi a C. M.V., de 11 ani.

Poliţiştii i-au întocmit lui P. Viorel un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetările vor continua pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul.

5. Depistat de poliţişti în timp ce circula cu un autoturism pe drumurile publice deşi avea permisul de conducere suspendat

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier , desfăşurând activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier în data de 03.05.2011, în jurul orei 05.05, l-au depistat pe S. Dumitru, de 38 de ani, din localitatea Cebza, judeţul Timiş, care conducea un autoturism pe strada Circumvalaţiunii din municipiul Timişoara având permisul de conducere reţinut în vederea suspendării.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

În data de 03.05.2011, poliţiştii l-au depistat pe B. D. Ciprian, de 29 de ani, din Timişoara care conducea un autotractor pe strada Liviu Rebreanu din aceeaşi localitate, având permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule.

Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

În cauză cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş