duminică, 8 mai 2011

Poliţiştii efectuează verificări în vederea combaterii evaziunii fiscale rezultate din munca la negru

În data de 07.05.2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Timis, comisari ai Gărzii Financiare Timis si lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timis, au acţionat în vederea combaterii evaziunii fiscale rezultate din munca la negru. Cu această ocazie au fost verificaţi 11 agenţi economici de pe raza judeţului Timis şi doua persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 288.100 lei.

Totodată poliţiştii au luat măsura complementară de suspendare a activităţii unei societăţi comerciale din Timişoara pe o perioada de 3 luni, deoarece această societate comercializa mărfuri fără a emite bon fiscal în conformitate cu prevederile OUG 28/1999, motiv pentru care reprezentanţii societăţii au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 8.000 lei. În cauză a fost dispusă confiscarea sumei de bani rezultată din vânzările efectuate fără a se emite bon fiscal.



Poliţiştii au prins un bărbat care sustrăgea bunuri dintr-o farmacie din Timişoara

În noaptea de 06/07.05.2011, în jurul orei 03:15, poliţiştii din cadrul Secţiei patru poliţie au fost sesizaţi despre faptul că la o farmacie situată pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara a fost declanşată alarma. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de poliţie unde au constatat că doi agenţi de pază urmăreau un tânăr de aproximativ 23 ani, îmbrăcat în pantaloni de blugi de culoare închisă şi o geacă de culoare închisă.

În cauză au fost mobilizate, de urgenţă, trei patrule de poliţie care după aproximativ 30 minute au prins suspectul la intersecţia străzii I. S. Bach cu Aleea Cascadei, din municipiu.

Bărbatul, în persoana numitului T.C. Ştefan, de 26 ani , din municipiul Hunedoara, a fost recunoscut de către cei doi agenţi de pază, iar la efectuarea controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra acestuia suma de 4755 de lei legaţi cu un elastic de culoare galbenă, sumă care nu a fost declarată de către suspect că o deţine asupra sa în momentul depistării de către poliţişti.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în cursul zilei de ieri, 07 mai 2011, T.C. Ştefan a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cauză, a fost dispus arestarea preventivă a susnumitului pe o perioadă de 29 de zile.

În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Poliţiştii timişeni au depistat mai multe persoane care transportau material lemnos fără a deţine documentele de provenienţă

În cursul zilei de ieri, poliţiştii timişoreni din cadrul secţiei cinci poliţie au oprit pentru control, pe strada Sever Bocu din Timişoara, o autoutilitară, în care se afla material lemnos. În cauză , poliţiştii au constatat că M.M. Mihai, de 48 ani, din localitatea Ohaba Lungă, judeţul Timis, transporta cantitatea de 2,5 metrii cubi de material lemnos din specia carpen, fără a avea documente pentru efectuarea transportului. De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea nici un document care să dovedească provenienţa lemnelor.

Persoana în cauza a fost sancţionată contravenţional de către poliţişti cu amenda în valoare de 2000 lei conform prevederilor Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Timişoara.

În data de 05/06 mai 2011, poliţiştii lugojeni au organizat o acţiune pentru combaterea transporturilor ilicite de material lemnos. În urma acestei acţiuni poliţiştii au depistat pe DN 6, pe raza localităţii Coşteiu, pe O. Ioan, de 33 ani, din comuna Bethausen, jud. Timis, care conducea o autospecială în care transporta cantitatea de 3 metrii cubi de material lemnos fără a deţine licenţă de transport.

În cauza poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penala conform prevederilor Legii 171/2010.

După ce s-au urcat la volan băuţi au fost depistaţi de către poliţiştii timişeni

În cursul nopţii de 07/08 mai a.c , în urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii timişeni au depistat mai multe persoane care conduceau autoturisme după ce au consumat băuturi alcoolice.

În jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul postului de poliţie Sînmihaiu Român au depistat pe B. Marian, de 32 ani, din Cenei, judeţul Timiş conducând un autoturism pe DJ 591, fiind sub influenta băuturilor alcoolice.

Întrucât valoarea alcoolemiei rezultată era peste limita legală admisă de lege , poliţiştii i-au întocmit dosar penal conducătorului auto pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara în vederea recoltării de probe biologice.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 03.45, poliţiştii lugojeni au depistat în localitate pe S.A. Ioan, de 25 ani, din municipiu, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest a cărui valoare indicată a fost 0,67 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul municipal Lugoj unde i-au fost recoltate probe de sânge.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

În jurul orei 04.40, din data de 08.05.2011, poliţiştii din cadrul municipiul Lugoj, au depistat pe DN 6 , în localitatea timişeană Chizătău, pe C. ALEXANDRU, 53 de ani, domiciliat în sat Ictar Budinţ, jud. Timis, în timp ce acesta conducea un autoturismul după ce a consumat băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool în aerul expirat. Datorită valorii indicate conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge şi i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

A fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din judeţ deşi nu poseda permis de conducere

La data de 08 mai 2011, in jurul orei 01.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făget şi posturile de poliţie arondate oraşului , l-au depistat in trafic pe B. ELEMER, din comuna Lemnia, jud. Covasna, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68 A, pe raza localităţii Margina, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În cauză poliţiştii au întocmit făptuitorului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere' conform prevederilor legale din Ordonanţa de Urgenţă 195 din anul 2002.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii unui accident de circulaţie

În data de 06.05.2011, în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul postului de poliţie Pişchia au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe DJ 691. La faţa locului s-a deplasat , de urgenţă un echipaj de poliţie care a constatat că S. Ion, de 43 ani, domiciliat în comuna Cernişoara, jud. Vâlcea, nu s-a asigurat când a ieşit cu un tractor din curtea Cantonului Silvic Pişchia.

Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere având doar un atestat pentru a lucra pe utilaje agricole iar utilajul pe care îl conducea nu este înmatriculat, fiind folosit ca tractor forestier.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a fi înmatriculat şi pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

În urma accidentului nu au rezultat victime, fiind produse doar pagube materiale. Poliţiştii au depistat un bărbat care conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată

Vineri 06.05.2011 , în jurul 11.20 , poliţiştii municpiului Lugoj au depistat pe str. Timisorii din localitate pe T. Nicolae, din municipiul Lugoj, jud. Timis, în timp ce conducea un autoturismul pe drumurile publice având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

Susnumitul a fost condus la sediul poliţiei unde poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a fi înmatriculat.

Autoturism furat din judeţul Dolj descoperit de poliţişti timişoreni

În data de 06 mai a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii din cadrul secţiei unu poliţie au depistat în trafic, pe strada Badea Cârţan , din Timişoara, un autoturism care figura ca fiind furat. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost furat şi dat în urmărire de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj. La volanul autoturismului în cauză a fost identificat numitul M.L. Adrian, de 36 ani, din Timişoara.

În cauză poliţiştii au întocmit actele premergătoare în vederea continuării cercetărilor.

9. Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict dintre doi concubini

În seara zilei de 07.05.2011, în jurul orei 20.00, poliţiştii secţiei doi au fost solicitaţi în urma unui apel de urgenţă de către L.L. Florina să intervină pe strada V. Babeş din municipiul Timişoara pentru aplanarea unui conflict izbucnit între aceasta şi fostul concubin.

Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului de urgenţă unde a fost identificat pe R. OVIDIU, de 22 ani, din Reşiţa, judeţul Caraş Severin, fostul concubin al reclamantei. Poliţiştii au constatat că în urma unui acces de furie, susnumitul a distrus uşa de acces în cameră şi telefonul mobil al fostei iubite.

Bărbatul a fost condus la secţia de poliţie unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş