luni, 23 mai 2011

Cronica rutieră a timişoreanului

1.A condus un autoturism fără a poseda permis de conducere

La data de 22.05.2011, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Timişoara - Secţia 1 Poliţie au depistat în jurul orelor 01.00, pe strada Renaşterii din Timişoara, un autoturism condus de C. F. Ionel, de 29 ani, din Timişoara.
În urma controlului efectuat, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere.
Poliţiştii au întocmit dosar penal.

2.A condus un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

În timp ce efectuau serviciul în zona de competenţă, poliţiştii au oprit în trafic un autotursim condus de M. Petru, de 52 ani, din Giarmata, judeţul Timiş.
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic Municipal Timişoara pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

3.Poliţiştii au întocmit dosar penal unei persoane care a condus un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 22.05.2010, în jurul orelor 19.10, poliţiştii l-au depistat pe Marcel D., de 32 ani, din Lugoj, în timp ce a condus un autoturism pe strada Făgetului din Lugoj, sub influenţa băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Lugoj unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de
,,conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l în aerul expirat ,, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin. 1 din O.U.G 195/2002 republicată.
Cercetările continuă.

4.Accident rutier

În data de 22.05.2011, orele 20.15, pe DJ 592, la km 12 + 900 m, în localitatea Albina, judeţul Timiş.
Conducătorul auto S. I. Cristian, de 29 ani, din Timişoara, în timp ce a condus un autoturism circulând dinspre Albina spre Moşniţa Nouă, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile pe sensul opus de mers.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi rănirea uşoară a pasagerilor V. A. Paula, de 25 ani, din Cernăteaz, judeţul Timiş şi S. Laura, de 33 ani, din Timişoara, ambele pasagere în autoturism.
Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de acesta a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş