miercuri, 18 mai 2011

S-a încheiat "Săptămâna Grădinii Botanice" din Timişoara

Încă de la începutul secolului XX timişorenii şi-au dorit să aibă o grădină botanică, dorinţă ce în prezent se concretizează. Astfel, începând din 2009, Grădina Botanică din Timişoara este sărbătorită în fiecare an.
În 5 septembrie 2009 a avut loc prima sărbătorire a Grădinii Botanice din Timişoara, organizându-se un tur al grădinii. A II-a ediţie de sărbătorire a Grădinii Botanice din Timişoara a avut loc în 20 mai 2010, când s-au organizat mai multe activităţi specifice. Pentru anul 2011, Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de Mediu prin Serviciul Spaţii Verzi, a organizat „Săptămâna Grădinii Botanice” în perioada 9 – 13 mai 2011.
Deschiderea "Săptămânii Grădinii Botanice” a avut loc în data de 9 mai 2011 la ora 10 demarând cu scurte discursuri ale reprezentanţilor din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, urmat de un tur al grădinii de la ora 11.
S-au organizat tururi ale Grădinii Botanice în fiecare zi de la 10 la ora 12, marţi şi de la ora 15 la 17.
Grădina Botanică, în această săptămână, a fost vizitată de 570 de elevi, studenţi, cadre didactice de la şcolile şi liceele din Timişoara, Recaş, Giarmata şi Ciacova, dar şi cetăţeni ai Timişoarei.
Luni 9 mai: au fost 160 de elevi, cadre didactice de la: Şcoala Generală nr. 13, Şcoala Generală nr. 7, Şcoala Generală din Recaş şi cetăţeni din Timişoara.
Marţi 10 mai: au participat 110 elevi şi cadre didactice de la Grădiniţa PP nr. 14, Şcoala Generală nr. 30, Şcoala Generală din Giarmata, Fundaţia "Pentru voi" şi alţi cetăţeni iubitori de natură.
Miercuri 11 mai: au vizitat grădina un număr de 50 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Generală nr. 22, Colegiul sârbesc „Dositei Obradovici” şi cetăţeni.
Joi 12 mai: au vizitat grădina 10 cetăţeni din Timişoara.
Vineri 13 mai: s-au bucurat de vremea frumoasă şi de plantele din Grădina Botanică 240 de elevi, studenţi şi cadre didactice de la Şcoala Generală din Ciacova, Şcoala Generală nr. 24, Grupul Şcolar Sportiv, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Şcoala Generală nr. 16, Facultatea de Horticultură şi cetăţeni.
Ca obiectiv principal al acestui eveniment a fost conştientizarea cetăţenilor a istoriei grădinii botanice, cum este concepută o grădină botanică, ordinea de plantare a arborilor, arbuştilor şi florilor în grădină, cât de importantă este conservarea biodiversităţii etc.
VICEPRIMAR
ADRIAN ORZA