luni, 16 mai 2011

"Shakespeare Ri-lăud-id"

Teatrul Studenţesc Thespis
C.C.S. Timişoara
Bv. Regele Carol I, nr. 9
Sala Studio 202
www.thespis.ro

Sâmbătă, 14.05.2011
Ora 19.00
"Shakespeare ri-lăud-id"
după William Shakespeare
regia: C&A

Teatrul Studenţesc Thespis prezintă din nou sâmbătă, de la ora 19.00, la proaspătul spectacol "Shakespeare Ri-lăud-id”, bazat pe exerciţii de arta actorului cu tema dragostei şi a morţii, pe fragmente din piese de William Shakespeare.
Fragmentele din tragediile şi comediile lui William Shakespeare (Richard al III-lea, Macbeth, Romeo şi Julieta, Hamlet, Antoniu şi Cleopatra, Regele Lear, Nevestele vesele din Windsor şi Visul unei nopţi de vară) îi pun la încercare pe tinerii studenţi, oferind totodată publicului şansa unei incursiuni în lumea lui Shakespeare. Din distribuţia spectacolului fac parte Ana-Macrina Codrea, Moni Karman, Flaviu Popescu, Ionel Mărginean, Ionuţ Peia şi Răzvan Enache.

Marţi, 17.05.2011
Ora 21.00
în Cuib d’Arte
"Menajeria de sticlă"
după Tennessee Williams
Regia: Marius Lupoian
Distribuţia: Bianca Paşca, Lavinia Pavel, Flavius Maruşca, Ştefan Berciu

Marţi, de la ora 21, Thespis prezintă unul dintre spectacolele sale, "Menajeria de sticlă", în Cuib d’Arte de pe str. Mărăşeşti nr. 14 (vizavi de parcul Botanic). O poveste despre complexe, vise, neîmpliniri şi probleme de zi cu zi, una dintre cele mai jucate piese ale celebrului dramaturg american Tennessee Williams (1911 – 1983), laureat al Premiului Pulitzer pentru "Un tramvai numit dorinţă" şi "Pisica pe acoperişul fierbinte", în regia unui absolvent de Actorie şi masterand la regie, o parte din roluri fiind realizate de studenţi de la secţia Actorie din Timişoara.

Ambele spectacole au un caracter caritabil ce constă în înlesnirea unei operaţii în străinătate a unui copil de opt luni. Ema este fetiţa Andreei Corina Duţeanu, una dintre vechile membre ale acestui teatru studenţesc, regizoare a unor spectacole ca Scaunele, Nora, De-a v-aţi ascunselea, Rogvaiv... Ema are o tumoră la rinichi, care poate fi îndepărtată printr-o operaţie. Intervenţia poate fi efectuată într-un spital din Paris, costul ei ajungând la 60.000 de euro. Donaţii pot fi făcute la faţa locului în conturile RO11 BACX 0000 0002 1645 3000, în lei, sau RO04 BACX 0000 0002 1645 3320, în euro, deschise la Banca UniCredit Ţiriac, pe numele Andreea Corina Duţeanu.

Adrian Korek,
Coordonator Thespis