marți, 24 mai 2011

Levierul, nevasta şi jocurile de noroc

1.Dosare instrumentate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Făget

Poliţiştii Postului de Poliţie Dumbrava au început urmărirea penală, cu avizul procurorului, în dosarul penal privind pe Gheorghe T. de 25 ani, din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului privat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 lit. 'a', 'e' Cod penal.
Fapta sa a constat în aceea că, în cursul lunii ianuarie 2011, împreună cu alte persoane, a sustras 5 stâlpi metalici, în valoare de 450 lei, dintr-un imobil aparţinând Primăriei Dumbrava.
Poliţiştii Postului de Poliţie Ohaba Lungă au finalizat cercetările cu propunerea întocmirii rechizitoriului şi sesizării instanţei de judecată, în dosarul penal privind pe Avram N. de 48 ani, din comuna Ohaba Lungă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere în paguba avutului particular, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, al. 1 Cod penal, constând în aceea că, în data de 21.01.2011, a distrus prin păşunare cu animalele, o suprafaţă de 1 ha teren cultivat cu porumb.
Poliţiştii Formaţiunii Poliţiei rurale, cu ocazia activităţilor desfăşurate, l-au depistat pe Alin L. de 21 ani, din comuna Coşteiu, judeţul Timiş, în timp ce conducea pe DJ 681 A, un autoturism, fără să posede permis de conducere.
Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

2.Cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ultraj

În data de 23.05.2011, în jurul orelor 11.30, la sediul Poliţiei oraşului Deta s-a prezentat R. C. Neli, care a sesizat faptul că în seara zilei de 22.05.2011, în jurul orelor 22.00, aflându-se la domiciliu împreună cu fiul minor şi soţul său R. Constantin, acesta din urmă a început să-i adreseze cuvinte jignitoare şi vulgare, zicându-i să ia copilul şi să părăsească locuinţa.
Cunoscând faptul că soţul său este violent când se află sub influenţa băuturilor alcoolice, cea în cauză a luat copilul şi a iesit la stradă, aşteptând ca acesta să se liniştească. După o perioadă de timp aceasta a intrat în curtea locuinţei unde l-a văzut pe soţul său la rastelul cu armament, luând o armă de vânătoare.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit următoarele: în cursul zilei de 23.05.2011, în jurul orelor 16.30, R. Constantin a intrat într-un local public din Deta, având asupra sa un levier metalic de aproximativ 80 cm, cu care a distrus 9 aparate electronice de noroc, o ruletă de noroc şi un ornament de la pultul barului.
S-a procedat la imobilizarea celui în cauză, fiind condus la sediul Poliţiei oraşului Deta pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 217 al.1 şi art. 321 al.1 din Cod penal.
Cercetările continuă.

3.Sinteza activităţilor pe linie rutieră

În data de 22.05.2010, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora rezultatele obţinute au fost următoarele:
-au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere;
-au fost reţinute 55 permise de conducere, din care 24 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, 13 pentru nerespectarea vitezei regulamentare, 7 pentru depăşire neregulamentară, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 1 pentru neacordare de prioritate pietonilor şi alte abateri.
-au fost aplicate 389 sancţiuni contravenţionale, din care 34 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 156 pentru nerespectarea regimului de viteză, 6 pentru opriri/staţionări neregulamentare, 13 pentru utilizarea telefonului mobil, 14 pentru nefolosirea luminii de drum, 7 conducători mopede sancţionaţi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 40.830 lei.

RECOMANDĂRI PENTRU PARTICIPANŢII LA TRAFICUL RUTIER:

-Planificaţi-vă timpul necesar deplasărilor în aşa fel încât să nu conduceţi în stare de oboseală, această cauză ducând la producerea unor accidente grave.
-Adaptaţi în permanenţă a viteza de deplasare la condiţiile de drum, timp ori trafic şi respectaţi regimul legal de viteză - Viteza excesivă sau neadaptată particularităţilor de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere;
-Nu efectuaţi depăşiri neregulamentare;
-Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident;
-Asiguraţi-vă temeinic la efectuarea manevrelor ( schimbare a direcţiei de mers, plecare de pe loc,mersul înapoi...);
-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule.
-Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă în faţa dumneavoastră pentru evitarea coliziunii;
-Fiţi prudenţi la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială după caz.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş