marți, 17 mai 2011

TRANSPORT ILEGAL DE ŢIGĂRI, OPRIT ÎN TRAFIC DE POLIŢIŞTI

Un arădean a fost depistat de poliţiştii timişoreni în timp ce transporta cu un autoturism, peste 15.000 de pachete de ţigări, fără documente legale de provenienţă.
În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Timiş, cu avizul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă G. Alexandru, din comuna Felnac, judeţul Arad, suspectat de comiterea infracţiunii de contrabandă.
Acesta a fost depistat în trafic, pe DN 59 E, în judeţul Timiş, în timp ce transporta cu un autoturism, 15.170 pachete de ţigări, cu timbru de Republica Serbia, fără documente de provenienţă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 133.546 lei.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător peste limita de 10.000 ţigarete şi infracţiunea de contrabandă.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE