joi, 5 mai 2011

Poliţiştii au depistat un bărbat care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

În data de 03.05.2011, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Liebling l-au depistat pe raza comunei pe P. Aurel, de 23 ani, din localitatea Dej, judeţul Cluj, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cel în cauză poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Dej fiind condamnat la patru ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Persoana în cauză a fost reţinută şi introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

2. Alţi elevi care îşi falsificau adeverinţele medicale pentru a-şi motiva absenţele şcolare au fost depistaţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia au continuat cercetările pentru a depista elevii care îşi justifică absenţele şcolare prin prezentarea unor adeverinţe falsificate.

În data de 04.05.2011, în jurul orei 16.20, au fost identificaţi alţi trei elevi ai unui grup şcolar din localitate respectiv: O.C.S., de 17 ani, din oraş, P.C. , de 18 ani şi P.C. , de 17 ani, ambii din comuna Cărpiniş, judeţul Timiş, care în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, au folosit câte un formular de scutire medicală falsificat pe care l-au prezentat dirigintelui pentru motivarea absenţelor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

3. Poliţiştii cercetează un bărbat din Timişoara care şi-a lovit fiul cu un cuţit

Urmare a informării noastre din data de 02.05.2011, cu privire la faptul că în seara zilei de 01 mai a.c., în jurul orei 23.10, pe fondul consumului de alcool între S. Vasile, de 49 de ani şi fiul acestuia S. V. Alin, de 31 de ani, s-a iscat un scandal în urma căruia tatăl şi-a lovit fiul cu un cuţit, vă comunicăm faptul că în data de 04.05.2011 acesta fost prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii au emis pe numele lui S. Vasile un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Persoana în cauză a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

4. Poliţiştii au depistat o persoană care conducea un autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 04 mai 2011, în jurul orei 17.50, poliţiştii l-au depistat pe A. Cristian, de 24 ani, din Timişoara în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Şagului, din localitate aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Judeţean unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru a documenta întreaga sa activitate infracţională.

5. Poliţiştii au depistat o persoană suspectă de comiterea unui furt din locuinţă

În urma unor activităţi desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cenei, în data de 04.05.2011, a fost depistat S. M. Florentin, suspect de comiterea unui furt din locuinţă.

În fapt, persoana în cauză a pătruns prin efracţie în interiorul unui imobil aflat în construcţie şi nelocuit, din localitatea Bobda, judeţul Timiş, de unde a sustras mai multe bunuri depozitate în podul acestuia .

În urma cercetărilor efectuate au fost recuperat bunuri în valoare de aproximativ 4.000lei.

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş