miercuri, 4 mai 2011

ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER

Pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pentru combaterea abaterilor grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei.
În acest sens, astăzi, 04 mai 2011, în intervalul 07.00 - 09.00, poliţiştii au acţionat pe arterele intens circulate din municipiului Timişoara pentru asigurarea unui trafic în siguranţă şi fluenţă pe drumurile publice din oraş.
Deşi acţiunea a avut un rol preventiv, 41 de conducători auto au fost depistaţi încălcând diferite norme rutiere, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4277 de lei.
Cu această ocazie, cei 13 poliţişti participanţi la acţiune au înregistrat cu aparatul radar 21 de autoturisme care rulau cu o viteză peste limita maxim admisă pe tronsonul de drum.
Dintre cei sancţionaţi, 11 conducători au fost depistaţi în timp ce depăşeau coloana oprită la semafor, fapt pentru care împotriva acestora s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 de zile.
Depăşirea coloanei de vehicule aflate în aşteptare pe lângă faptul că este interzisă de codul rutier mai pune în pericol şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
Pe această cale reamintim conducătorilor auto prevederile articolului 120 alineatul 1 literele i şi k din Hotărârea Guvernului 1391 din 2006: se interzice depăşirea vehiculelor când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu simplu sau dublu care desparte sensurile de mers , iar autovehiculul circulă , chiar şi parţial, pe sensul opus ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere. De asemenea se interzice depăşirea vehiculelor pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare deoarece diminuarea numărului accidentelor rutiere, care au drept cauză viteza excesivă, reducerea numărului de victime ale acestor accidente şi creşterea siguranţei pe drumurile publice, constituie unul din obiectivele principale ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.