luni, 2 mai 2011

Poliţía judeţúlui Timiş

1. Poliţiştii cercetează un accident de circulaţie produs pe Bulevardul Cetăţii

În data 01.05.2011, ora 13.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că pe bulevardul Cetăţii din municipiul Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.

Un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a rezultat faptul că M. S. Lucian, de 20 de ani, din Timişoara a condus un autoturism pe bulevardul Cetăţii din municipiu. Din cauza neatenţiei în conducere ,a surprins şi accidentat pe Z. Margareta, de 77 de ani , care traversa regulamentar partea carosabilă pe marcajul pietonal. În urma accidentului a rezultat rănirea Margaretei Z.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul.

2. O persoană a fost găsită spânzurată într-o anexă a locuinţei sale

În data de 01.05.2011, în jurul orei 15.10, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe strada Ioan Slavici din Jimbolia a fost găsit o persoană spânzurată.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care din primele verificări efectuate a constatat că într-o anexă a imobilului în care locuiesc, N. Maria l-a găsit spânzurat pe soţul său N. Francisc, de 63 de ani.

Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă iar asupra sa nu au fost găsite înscrisuri prin care acesta să îşi motiveze gestul.

Acesta a fost transportat la morga Spitalului oraşului Jimbolia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

Poliţiştii vor continua cercetările.

3. Depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice

Acţionând în sistem integrat, o patrulă formată din poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică rurală, în data de 01.05.2011, în jurul orei 18.20, în timp ce executau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier pe DN 68A Dumbrava, l-au depistat pe M. Ilie, de 56 ani din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, care conducea un autoturism cu viteza de 75 km/h prin localitate.

Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest , acesta indicând valoarea de 0,73 mg/l în aerul expirat.

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Orăşenesc Făget, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.

În data de 01.05.2011, în jurul orei 17.15, poliţiştii l-au depistat pe L. Constantin, de 40 de ani, din comuna Pişchia, judeţul Timiş, în timp ce conducea pe D.J. 691, pe raza localităţii de domiciliu un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,93 mg/L alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Municipal Timişoara, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Poliţiştii au întocmit pe numele acestuia un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/L alcool pur în sânge.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracţională.

În data de 01.05.2011, în jurul orei 19.20, poliţiştii rutieri l-au depistat pe V. Petru, de 57 de ani, din localitatea Biled, judeţul Timiş în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Torontalului din Timişoara aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat , fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a documenta întrega activitate infracţională a persoanei în cauză.

4. Poliţiştii au verificat o geantă suspectă găsită într-o staţie R.A.T.T. din Timişoara

La data de 01. 05. 2011, în jurul orei 18.40, G. T. Valentin, din Timişoara s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Timişoara unde a predat o geantă tip diplomat de culoare neagră pe care a găsit-o în staţia R.A.T.T. din Calea Aradului din municipiu Timişoara.

Pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la conţinutul genţii diplomat reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara au solicitat sprijinul echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Timiş.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Compartimentului Pirotehnic care au intervenit din punct de vedere pirotehnic asupra acesteia fără a fi semnalată prezenţa unor materiale explozive.

Geanta respectivă conţinea cartea de identitate şi permisul de conducere a lui S. Gheorghe din Timişoara, un carnet de economii C.E.C., suma de 97 lei şi alte obiecte personale.

5. Poliţiştii au depistat o persoana care pescuia în perioada de prohibiţie

În data de 01.05.2011, în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Margina şi Dumbrava, cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în zona Lacului Surduc au depistat pe P. I. Cosmin din comuna Dumbrava judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe un drum de acces al lacului.

Cu ocazia controlului autovehiculului, în portbagaj ,poliţiştii au găsit două undiţe de pescuit şi un peşte. Acesta a declarat ca a fost la pescuit pe Lacul Surduc cu toate că ştia că este perioada de prohibiţie.

Persoanei în cauză i-au fost confiscate ustensilele de pescuit, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pescuit prin orice metodă a reproducătorilor în perioada de prohibiţie.

6. Poliţiştii cercetează condiţiile în care o persoana a fost înjunghiată în Calea Buziaşului

În data de 01.05.2011, în jurul orei 23.10, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că o persoană a fost rănită pe strada Calea Buziaşului din Timişoara.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă, iar din primele verificări efectuate a rezultat faptul că pe fondul consumului de alcool între Ş. Vasile, de 49 de ani şi fiul său Ş. V. Alin, de 31 de ani, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia tatăl l-a înţepat pe fiul său cu un cuţit în zona abdominal, la rândul său fiul şi-a lovit tatăl cu pumnii şi picioarele. În urma altercaţiei amândoi au fost internaţi la Spitalul Judeţean Timişoara în vederea primirii de îngrijiri medicale .

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili condiţiile în care s-a produs evenimentul.

7. Cercetată de poliţişti după ce, pe fondul consumului de alcool, şi-a înjunghiat concubinul

Poliţiştilor le-a fost semnalat în ziua de 01.05.2011, faptul că într-un imobil de pe strada Nicolae Titulescu din Timişoara a izbucnit o altercaţie pe fondul consumului de alcool, în urma căreia G. Ionica, de 23 de ani, l-a lovit cu cuţitul pe concubinul său V. Alin, de 32 de ani, în zona umărului.

Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal Timişoara în vederea primirii di îngrijiri medicale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în cauză urmând ca fapta să fie încadrată juridic în funcţie de diagnosticul medicilor.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş