joi, 19 mai 2011

Clubul falsificatorilor de adeverinţe medicale de la Jimbolia este tot mai mare

1.Au fost depistaţi trei tineri care au deschis portiera unui autoturism

La data de 18.05.2011, în jurul orelor 05.00, o patrulă pedestră mixtă au surprins în flagrant, pe strada F.C. Ripensia din municipiul Timişoara, trei persoane, dintre care unul a deschis portiera dreapta spate a unui autoturism, după care acesta a fugit.
Cele două persoane reţinute la faţa locului au fost legitimate şi identificate constatându-se că aceştia se numesc B. A. Valentin, de 23 de ani şi T. Cristian, de 20 de ani, iar din declaraţiile acestora, persoana care a fugit de la faţa locului se numeşte H. A. Ionuţ.
Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei, unde au fost audiaţi şi le-au fost întocmite acte de constatare în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii lor activităţi infracţionale.

2.Poliţiştii au instrumentat mai multe lucrări penale

Poliţiştii, cu avizul procurorului de caz, au dispus începerea urmăririi penale în dosarul faţă de I. D. Florin, de 46 ani din Lugoj pentru faptul că în data de 17.04.2011 a condus un autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Cu avizul procurorului de caz, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale faţă de T. Nicolae, de 28 de ani din Lugoj pentru faptul că la data de 06 mai 2011 a condus un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
Poliţiştii, cu avizul procurorului de caz, au dispus terminarea urmăririi penale în dosarul faţă de R. M. Georgeta, de 54 ani, din localitatea Făget, judeţul Timiş, care la data de 06.11.2010 a fost prinsă în flagrant după ce a furat mai multe produse dintr-un centru comercial din localitatea Lugoj.

3.Depistaţi de poliţişti în timp ce pescuiau fără a respecta legislaţia în vigoare

Poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Giera şi Livezile, au desfăşurat o acţiuni organizată pe linia braconajului piscicol pe balta de la marginea comunei Giera.
În urma acesteia, au fost depistaţi N. Lucian, de 38 de ani, din comuna Vărădia, judeţul Caraş-Severin, A. D. Ioan, de 40 de ani, din comuna Birda, judeţul Timiş şi K.C. Attila, de 41 de ani, din comuna Giera, judeţul Timiş, care pescuiau pe balta situată lângă marginea comunei Giera, având prinşi 27 de peşti, specia caras, în greutate totală de aproximativ 3 Kg.
Peştii au fost eliberaţi în apa, iar cele trei bete folosite la pescuit de către persoanele în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.
Poliţiştii le-au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 64, litera b din O.U.G. 23/2008.

4.Poliţiştii au depistat o persoană care conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 18.05.2011,în jurul orei 23.25, poliţiştii în timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier l-au depistat pe U. A. Cornel, de 42 de ani, din Timişoara care conducea un autoturism pe strada Iosif Bulbuca din aceeaşi localitate, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest indicând valoarea de 0,66 mg/l în aerul expirat, fiind condusă la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cercetările vor continua.

5.Poliţiştii au depistat alţi elevi care si-au falsificat adeverinţele medicale

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat alţi elevi ai unui grup şcolar din localitatea Jimbolia, care îţi falsificau adeverinţe medicale pentru a motiva absenţele şcolare.
Atât faţă de G. C. I, de 17 ani care a completat 4 adeverinţe medicale pentru
S.P.Petru , de 18 ani şi A. L. A., de 17 ani, din localitatea Jimbolia , judeţul Timiş, cât şi faţă de cei doi elevi care le-au folosit, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de fals sub înscrisuri private şi uz de fals .
În cauză cercetările vor continua.

6.Poliţiştii au depistat două persoane care posedau mandat de executarea pedepsei cu închisoarea

La data de 18 mai a.c. , poliţiştii l-au identificat pe P. I. Iorgu, de 35 de ani, din localitatea Moşniţa Nouă, judeţul Timiş, pe numele căruia Judecătoria Lugoj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea fiind condamnat la 3 ani pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, l-au identificat şi reţinut , în data de 19 mai a.c., pe N. D. Lucian, de 24 de ani, din Timişoara, care poseda mandate de executare a pedepsei cu închisoarea fiind condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals şi uz de fals.
Persoanele în cauză au fost depuse în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş