miercuri, 25 mai 2011

Continuă acţiunile pentru depistarea persoanelor care lucrează fără a îndeplini condiţiile legale

În data de 24 mai 2011, între orele 14.00 -16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Recaş împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au organizat o acţiune pentru identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi fără a avea încheiate contracte de muncă, pe raza localităţii.
Cu această ocazie, au fost verificate patru societăţi comerciale şi o persoană fizică autorizată, unde au fost depistate lucrând fără forme legale 19 persoane.
Inspectorii de muncă au întocmit un dosar penal pe numele lui C.C., în calitate de administrator al unei firme , pentru nerespectarea prevederilor Legii 43 din 2011, care a angajat fără a îndeplini condiţiile legale şapte persoane.
Pentru reprezentanţii celorlalte societăţi comerciale , inspectorii de muncă au dispus sancţionarea contravenţională conform noului Cod al Muncii cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare persoană care a fost angajată fără a se fi încheiat un contract de muncă.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pentru depistarea societăţilor comerciale unde sunt angajate persoane fără a fi îndeplinite condiţiile legale.
Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş