miercuri, 18 mai 2011

Ţigări, lemne, neînmatriculaţi şi alte infracţiuni

1.S-a dispus începerea urmăririi penale pentru o persoană suspectă de comiterea infracţiunii de contrabandă

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor , cu avizul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de M. F. Florin, din municipiul Arad, judeţul Arad, care a fost depistat pe strada Calea Şagului din municipiul Timişoara, deţinând în autoturismul său cantitatea de 1.180 pachete ţigări (23.600 ţigarete) de diferite mărci timbrate necorespunzător.
Acestea se aflau disimulate în interiorul autoturismului, în bancheta din spate şi în portbagaj în lăcaşul destinat roţii de rezervă.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate corespunzător peste limita de 10.000 ţigarete şi infracţiunea de contrabandă, având în vedere că pentru produsele menţionate cel în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă, acestea fiind sustrase de la controlul vamal şi cunoscând faptul că produsele sunt destinate comiterii infracţiunii de contrabandă.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 10.385 lei.
Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

2.Depistaţi de poliţişti în timp ce transportau materiale lemnoase fără a poseda documente de însoţire

În data de 17.05.2011, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale Făget, Posturilor de Poliţie Pietroasa şi Tomeşti, l-au depistat pe F. I. Marian, de 21 de ani din localitatea Brăneşti, judeţul Timiş, pe D.N.68A în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 m.c. material lemnos esenţă cer, fără documente de însoţire.
Poliţiştii au dispus confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză cu suma de 2.000 lei.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolului Silvic Stejarul.
La data de 17 mai 2011, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linie de silvicultură de către poliţiştii din cadrul postului de poliţie Jamu Mare, judeţul Timiş, l-au depistat în trafic pe M. Nicolae,de de 61 de ani, din comuna Ticvaniu-Mare, judeţul Caraş -Severin, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 6.0 metri cubi lemn de foc fasonat specia cer fără a avea trecut în avizul de însoţire specia din care face parte lemnul respectiv.
Poliţiştii i-au aplicat o sancţiune contravenţională cu suma de 2.000 lei si au dispus măsura confiscării materialului lemnos.

3.A condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Şag, în data de 17 mai a.c., în jurul orei 12.30, l-au depistat pe M. A. Nicolae, care conducea un autoturism, fără a avea montate plăcuţele cu numerele de înmatriculare .
În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul a fost radiat din circulaţie din data de 02.04.2011, iar pe numele lui s-au întocmit acte premergătoare cercetării penale pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Cercetările vor continua.

4.Depistat de poliţişti în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 16.05.a.c.,în jurul orei 19.50, poliţiştii l-au depistat pe B. J. Tiberiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bogdăneştilor din Timişoara fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aer expirat fapt pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Timişoara unde au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş