luni, 9 mai 2011

Poliţiştii au prins în flagrant o persoană ce sustrăgea peste 60 de plăci de ciment

În ziua de 08 mai 2011, în jurul orei 18.45, în urma unor activităţi de investigaţii, poliţiştii l-au prin în flagrant pe D. Gavriluţă, de 44 de ani, din localitatea Cucoiu, judeţul Vâlcea, în timp ce sustrăgea 62 de plăci de gard din beton armat, din gardul unei societăţi comerciale din localitatea Birda, judeţul Timiş, pe care le încărcase în remorca unui tractor.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit bun dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
2. Poliţiştii au depistat doi conducători auto care au condus autoturisme după ce a consumat băuturi alcoolice
Pe strada Jabarului, din Lugoj, seara zilei de 08.05.a.c., poliţiştii l-au depistat pe Ioan C., de 55 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism.
Întrucât în timpul verificărilor conducătorul auto emana puternic vapori de alcool acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumuri publice a unui autovehicul de către o persoana aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
În noaptea de 07/08 mai 2011, pe strada Pestalozii, din Timişoara, poliţiştii l-au depistat pe B. Iancovici, de 25 de ani, din comuna Remetea Mare, judeţul Timiş, care se deplasa la volanul unui autoturism.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice.
Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumuri publice a unui autovehicul de către o persoana aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
3. Sinteza activităţilor pe linie rutieră
În perioada 06 - 08 mai 2011, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora rezultatele obţinute au fost următoarele:
- au fost constate 7 infracţiuni la regimul circulaţiei
- au fost reţinute 26 permise de conducere, din care 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 4 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 3 pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 5 conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordarea priorităţii vehiculelor, 3 altele
- au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale, din care 62 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 176 pentru nerespectarea regimului de viteză, 3 pentru opriri/staţionări neregulamentare, 5 pentru indisciplină pietonală, 6 pentru utilizarea telefonului mobil, 126 pentru nefolosirea luminii de drum şi alte abateri.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 41.433 de lei.
RECOMANDĂRI PENTRU PARTICIPANŢII LA TRAFICUL RUTIER:
- Conducătorii auto să planifice timpul necesar deplasărilor în aşa fel încât să nu conducă în stare de oboseală, această cauză ducând la producerea unor accidente grave, oboseala la volan vă poate fi fatală;
- Adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum, timp ori trafic şi respectarea regimului legal de viteză - Viteza excesivă sau neadaptată particularităţilor de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere;
- Nu efectuaţi depăşiri neregulamentare ;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice ;
- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident;
asigurarea temeinică la efectuarea manevrelor ( schimbare a direcţiei de mers, plecare de pe loc,mersul înapoi...);
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule.
- Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta pentru evitarea coliziunii;
- Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială după caz.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş